Monolith Soft: Xenoblade Chronicles 3 DLC net zo groot als Torna ~ The Golden Country

  • Nieuws

  • 28 jul 22 om 20:34

  • Rik

  • 0

Ter ere van de release van Xenoblade Chronicles 3, die morgen gepland staat, heeft Nintendo een “Developer interview” online gezet. Hier staan verschillende interessante zaken in, maar ontwikkelaar Monolith Soft licht ook een tipje van de sluier op over de uitbreidingspas voor Xenoblade Chronicles 3. Deze moet qua formaat even groot worden als Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country.

Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country was de hoofdmoot van de DLC-uitbreidingen van Xenoblade Chronicles 2. Het diende als een prequel voor het verhaal uit de hoofdgame. ‘Torna’ was zo groot dat het feitelijk een losstaande game was. Het kwam dan ook niet alleen uit als DLC voor Xenoblade Chronicles 2, maar ook als een losse release. Torna voegde tussen de 20 en 40 uur uur aan verhalende content toe aan Xenoblade Chronicles 2.

Nintendo’s Genki Yokota en Monolith Soft’s Koh Kojima hadden het in het developer interview kort over hun plannen voor de DLC van Xenoblade Chronicles 3. Zij namen Torna ~ The Golden Country hierbij als uitgangspunt (vertaald):

Yokota: Dit is iets om te overwegen nadat je dit spel hebt gespeeld, maar we bieden een extra Uitbreidingspas aan. We zullen een nieuw verhaal toevoegen aan het einde van de uitbreidingspas, en we denken er over om de hoeveelheid content net zo groot te maken als Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country. We hopen dat degenen die genoten van die content, maar ook nieuwkomers, het zullen oppikken.

Het wordt een behoorlijk grote hoeveelheid content die je niet zal teleurstellen… Ik heb het weer over de hoeveelheid. (Lacht)

Torna ~ The Golden Country was niet alleen DLC, maar ook een game op zichzelf. Wacht Xenoblade Chronicles 3 hetzelfde lot?

Kojima: Ik heb niet kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van de Uitbreidingspas, maar de inhoud ziet er erg leuk uit zoals ik vanaf de zijlijn heb kunnen zien, dus ik ben een beetje jaloers. (Lacht) Ik hoop dat jullie er naar uitkijken.

Het nieuwe verhaalscenario is het laatste gedeelte van de Xenoblade Chronicles 3 uitbreidingspas, het moet uiterlijk 31 december 2023 beschikbaar zijn voor spelers die de pas nu al aanschaffen. Het eerste gedeelte van de uitbreidingspas komt morgen al beschikbaar, tegelijk met de release van de hoofdgame. Tussentijds zullen er nog twee momenten zijn waar extra uitbreidingspas-content beschikbaar komt. In totaal komt de inhoud van de uitbreidingspas dus in vier delen uit. Of het verhaalscenario net als Torna ~ The Golden Country, ook een standalone release krijgt is nog niet bekend.

Xenoblade Chronicles 3 komt op 29 juli uit voor de Nintendo Switch. De game vormt het vervolg op zowel de originele Xenoblade Chronicles als Xenoblade Chronicles 2.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Fan Friday: Behold the Power of the (replica) Monado!

1

Special Fan Friday: Behold the Power of the (replica) Monado!

29-07-2022

4

Rik

Datamine Nintendo Switch Sports onthult kostuums en meer Mii-ondersteuning

0

Nieuws Datamine Nintendo Switch Sports onthult kostuums en meer Mii-ondersteuning

28-07-2022

1

Evelyne

Reageer als eerste!