Verwacht meer open wereld Zelda-spellen na Tears of the Kingdom

  • Nieuws

  • 17 mei 23 om 08:45

  • Erik

Eiji Aonuma laat weten dat we na The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom meer open wereld-spellen in het Zelda-universum kunnen verwachten.

De producer zegt tegen Game Informer dat ze met Breath of the Wild een “nieuwe blauwdruk voor de serie” hebben gecreëerd waar ze mee verder kunnen gaan.

“De serie is natuurlijk gegroeid na Ocarina of Time, tot op het punt dat we zijn aangekomen bij Breath of the Wild – en het nieuwe type van vrijheid en het kunnen gaan en staan waar je wil. Ja, ik denk dat het correct van me is om te zeggen dat dit een nieuw type blauwdruk heeft gecreëerd waar de serie op voort kan borduren.

Hij benoemt dat de typische gameplay van Ocarina of Time-achtige spellen toch wat restricties meegaven.  “Als we het hebben over Ocarina of Time, dan klopt het dat we een blauwdruk hebben gecreëerd voor een aantal games in de franchise die erna kwamen. Maar op een of andere manier gaf dit ons ook restricties. Hoewel we spelers altijd bepaalde vrijheid gaven, zaten er bepaalde zaken in die met deze blauwdruk niet de gewenste speelruimte gaven.”

Ook in Tears of the Kingdom staat er een gigantische wereld aan je voeten.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is het meest recente voortvloeisel uit dit nieuwe type van spellen. Het speelt zich af in het Hyrule van Breath of the Wild, maar dan met talloze veranderingen. Ik noemde in onze review dat je je een “vreemdeling voelde in een bekende wereld”. Het kan dus zomaar dat we hierna een gloednieuwe wereld mogen ontdekken.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is sinds 12 mei beschikbaar voor de Nintendo Switch. Zijn voorganger, Breath of the Wild, was een lanceertitel voor deze console.

Bron: Game Informer

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [2 december]

1

Special Wat speel je dit weekend? [2 december]

02-12-2023

2

Erik

Win 1x The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

2

Prijsvraag Win 1x The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

17-05-2023

7

Redactie

Hoofdafbeelding bij Hitteseizoen 2023 naar Splatoon 3

4

Nieuws Splatoon 3 kondigt Hitteseizoen 2023 aan

16-05-2023

5

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Lucas

17 mei 23 om 11:40

#9919‍

550 XP | 107 comments

Sta er helemaal voor open. Een nieuwe stijl zou ik ook wel weer tof vinden, hoewel Breath of the Wild toch mijn favoriete stijl is. Maar laat de creativiteit maar aan deze mensen over.

Paul

17 mei 23 om 13:14

#9922‍

3418 XP | 585 comments

Ik zou eenzelfde soort open wereld zeker ook toejuichen! BotW greep al terug naar de roots van "doe wat je wil", in plaats van dat je vrij lineair towns en dungeons aan het clearen was in voorgaande delen, en dat vond ik een stuk leuker en ook een beetje nostalgisch. 

Zelf kaarten maken, lijstjes opschrijven, coole plekjes vinden of markeren - dit hoort allemaal bij het "exploratie" stukje van de gameplay, wat sinds NES en SNES niet meer zo losjes is geweest. 

Ik denk echter wel dat er geen "BoTW 3" komt, though. Ik zie wéér een remix van hetzelfde landschap niet echt zitten, maar als er één studio is die dat leuk en interessant kan maken dan is dat Nintendo wel. Voorlopig geniet ik nog met volle teugen.