Versie 1.2.0 Pokémon van Scarlet & Violet lijkt spelbrekende bug te bevatten

Pokémon Scarlet & Violet’s nieuwste patch heeft veel bugs verholpen. Echter heeft het een glitch meegebracht waarbij spelers hun volledige savefiles verliezen.

Vorige week verkregen Pokémon Scarlet & Violet een update. In deze update werden nieuwe features toegevoegd, elementen aangepast en bugs verholpen. Deze update is echter niet vlekkeloos, het blijkt dat het een zeer impactvolle glitch heeft meegebracht waardoor spelers hun opgeslagen gegevens verliezen.

Sinds versie 1.2.0 is uitgebracht hebben spelers aangegeven dat hun opgeslagen gegevens verdwenen zijn wanneer ze proberen te verbinden met Pokémon Go of de DLC downloaden. Een aantal spelers heeft daarom contact gezocht met Nintendo support. Eén van die trainers heeft een bericht terug gehad waarbij hem verteld werd dat ze er al mee bezig waren. Een andere trainers kreeg de suggestie om de Pokémon van de corrupte save file naar Pokémon Home te sturen, wanneer dit mogelijk is.

 

Save Files Being Lost
byu/Matthewcbayer inPokemonScarletViolet

Iron Leaves en Walking Wake zijn nog tot en met 12 maart in Tera-raids te vinden. Daarnaast is de DLC voor Pokemon Scarlet en Violet ook te pre-orderen. Hierbij is er een pre-order bonus Hisuian Zoroak met de aanval Happy Hour.

Ben jij net zo geschokkeerd als Fuecoco? Laat het ons weten in de comments!

Fuecoco_Shocked_Pokemon_scarlet_violet

Bron: reddit

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Gori: Cuddly Carnage krijgt lanceerdatum en nieuwe trailer

0

Nieuws Gori: Cuddly Carnage krijgt lanceerdatum en nieuwe trailer

23-04-2024

1

Mark

The Mageseeker krijgt eerste trailer

0

Media The Mageseeker krijgt eerste trailer

07-03-2023

1

Robin

Twee clips van Fire Emblem Engage DLC – Wave 3 verschenen

0

Nieuws Twee clips van Fire Emblem Engage DLC - Wave 3 verschenen

07-03-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 11

Yosher

7 mrt 23 om 15:00

#9093‍

5876 XP | 1088 comments

Dus, waarom verkoopt deze game ook alweer zo goed? 

Alleen omdat het pokémon is. Technisch gezien hangen deze games met flosdraad en tape aan elkaar en zo te zien wordt het alleen maar erger, degene die voor de kwaliteit van deze games verantwoordelijk zijn mogen zich eens diep gaan schamen. Vooral voor de prijs die ze zich voor deze games plus DLC plus HOME vragen. Dat kan toch echt niet. 

Dat zoveel mensen het gewoon slikken, ik snap er echt niks van. Ben ik inmiddels wel blij dat ik al van deze serie ben afgestapt, vanaf Sword Shield. Wat een drama. Goede Tijden Slechte Tijden is er niks bij. 

rob1N

7 mrt 23 om 15:20

#9098‍

5406 XP | 1041 comments

Misschien vergeet je het feit dat de meeste mensen nog steeds plezier halen uit de gameplay en het verzamelen. Het is en blijft een leuk concept met een goede formule. Maar ook ben ik het wel met je eens hoor, er mag wel meer moeite in presentatie en uiterlijk vd games gestoken worden. Het is obviously niet het mooiste spel ooit en technisch heeft het mankementen, maar begrijp ook dat men niet echt andere keuze heeft dan shit van Gamefreak te kopen. Er is geen andere developer die Pokemon games maakt zoals deze.

Yosher

7 mrt 23 om 20:48

#9105‍

5876 XP | 1088 comments

Ach, je kunt een drol zo leuk en zo uniek aankleden als dat je wilt en dan zo goed als brugman kunnen lullen dat je er alsnog een paar miljoen van verkoopt, maar aan het eind van de dag blijft het een drol, alleen is het dan zo'n drol zoals niemand anders ze maakt. Net als deze schijtgames. En dat doet mij als oud Pokémon fan best pijn om te zeggen hoor.

Overigens zijn er wel enigszins wat vervangende games hoor. Ik heb ze zelf niet gespeeld, maar Tem Tem en Yokai Watch schijnen wel een beetje in de buurt te komen heb ik gehoord. Dan heb je natuurlijk wel die welbekende en populaire Pokémon niet, maar wie weet vind je de wezentjes in die games ook leuk en heb je verder waarschijnlijk een technisch betere game. Daarnaast kun je met andere games net zo veel, of misschien zelfs meer, plezier beleven dan een technisch zwaar ondermaatse game. Tenzij je natuurlijk kickt op het uitvoeren van zoveel mogelijk glitches, dan zit je in Scarlet/Violet wel gebakken natuurlijk.

Maar hoe je het ook went of keert, de staat waarin deze games zijn uitgekomen, dat kan gewoon echt niet voor zo'n grote franchise. Menig andere serie was er zeker voor uitgekotst, maar Pokémon niet, gewoonweg omdat het Pokémon is. Voor mij is het dan ook gewoon helaas klaar met deze serie zolang ze op deze manier door blijven gaan. Prijs/kwaliteit verhouding is ook enorm scheef. Als de games en/of DLC en/of HOME goedkoper/gratis was, dan was ik al minder gaan klagen. Maar ze vragen zich echt voor alles de hoofdprijs, en vooral als je beide games hebt en voor beide games de DLC wilt hebben, ben je nog eens meer geld kwijt dan een volledige game kost.

Ik vind het echt te belachelijk voor woorden, en ik blijf me erover verbazen dat mensen het blijven slikken. Deed ik ook jarenlang hoor, tot en met Let's Go kocht ik werkelijk elke Pokémon game zonder aarzelen, ondanks dat ik de serie sinds X en Y gewoon echt slecht vond worden en er weinig plezier meer uit haalde. En toen was het dicht bij de release van Sword en Shield, en toen daar van alles over naar buiten kwam haalde ik toch de trekker over om mijn pre-order van het dubbel pack te cancelen. Deed pijn, maar ik heb er achteraf geen spijt van. Ook Scarlet en Violet heb ik niet in huis gehaald en ben ik ook niet van plan, ik ga deze rotzooi niet financieren.

Martijn

7 mrt 23 om 15:56

#9100‍

3543 XP | 412 comments

Gaat nog niet echt soepel met deze spellen. Wat mij betreft hadden ze die nog wel even kunnen uitstellen, tot ze beter afgemaakt waren. Vond het nog zo kort geleden lijken sinds Pokémon Sword en Shield ook. Heeft er alles bij elkaar voor gezorgd dat ik klaar ben met Pokémon als gameserie. Had liever één grote en volledige Pokémon-game voor de Nintendo Switch gezien, dan steeds zo'n halfbakken jaarlijkse titel.

Overigens is Pokémon Violet voor mij dé uitzondering. Tegen alle verwachting in heb ik die cadeau gehad met Kerst. Het is niet gebruikelijk dat ik zoiets krijg, dus is het spel voor mij erg speciaal! Ben superblij dat ik die game gehad heb! Het is ook een toffe game, ondanks alles. Daarnaast vermaak ik mij er veel beter mee dan met Pokémon Sword destijds. Hoewel ik vrijwel nooit iets verkoop, heb ik die game toch van de hand gedaan. Zag mezelf die niet meer verder spelen en was hem ineens beu geworden.

Het is wel spijtig dat Pokémon Scarlet en Violet technisch zo  mank lopen. Het spel ziet er verder prima uit, maar die technische problemen... Moedigt mij niet aan om nog enthousiast te worden van nieuwe Pokémon-games. Ik ga het wat deze serie dan ook houden bij alleen Pokémon Violet. Verder hoef ik geen Pokémon-spellen meer voor de Nintendo Switch. Ook geen eerdere games via NSO+, spin-offs of remakes meer overigens. Eén is genoeg.

Hopelijk kunnen ze met patches en DLC nog het nodige verbeteren. Mogelijk zijn de verdwenen savegames die hierboven zijn beschreven uitzonderingen. Hoop maar dat dit niet gaat gebeuren bij veel mensen. Kan de pret aardig verzieken, zoiets.

Yosher

7 mrt 23 om 20:57

#9106‍

5876 XP | 1088 comments

Tja, als je iets cadeau krijgt dan is iets al redelijk snel wel wat meer speciaal als dat je er zelf geld aan uit had gegeven. Dat had je zo te horen waarschijnlijk ook niet gedaan en had je Violet waarschijnlijk ook nooit in huis gehad. Wel goed dat je er ondanks al die mankementen wel nog plezier aan hebt gehad, dat verbaasd me ook wel eigenlijk.

En of ze de game nog fatsoenlijk kunnen patchen... ik heb er een hard hoofd in eerlijk gezegd. Het lijkt er alleen maar slechter op te worden, ik denk echt dat ze daar maar wat lopen te doen in dat bedrijf in de hoop dat wat ze eruit gooien alles magischer wijs zal fixen. Maar goed, het maakt allemaal niet uit. Het is Pokémon, dus het verkoopt toch als een tiet. En dat vind ik dus zo vreselijk. De spellen zijn zo succesvol, ze hebben gewoon geen enkele reden om hun best te doen. Ze kunnen de grootste aanfluiting ooit in de schappen leggen en fans kopen het toch wel, zolang het de Pokémon naam draagt. Sterker nog, ze zullen het nog verdedigen ook, want o wee als je aan hun geliefde Pokémonnetje komt. Die arme bedrijven kunnen zich toch niet verdedigen.

Persoonlijk hoop ik toch gewoon dat ze nu flink op hun bek gaan na deze berichten en dat de verkopen vanaf nu flink tegen gaan vallen, zodat ze toch weer eens gaan denken, ''misschien moeten we toch weer eens iets meer moeite gaan doen''. Misschien als ze dan weer eens een écht goede Pokémon game komt, dat ik die dan weer eens in huis haal. Maar dat zal nog wel een aantal jaar gaan duren ben ik bang. 

lifegiving

8 mrt 23 om 13:11

#9118‍

2158 XP | 353 comments

Mensen hebben het recht om het spel (zelfs geopend) terug te brengen, volgens dat bericht van een tijd geleden. Oprecht het heeft een goed verhaal enzo , maar dat een patchfix zo een giga bug meebrengt is nogal een groot probleem. En als oplossing moet je de pokemon naar pokemon home brengen , terwijl dat nog niet eens kan..  goede oplossing nope!

rob1N

7 mrt 23 om 15:17

#9097‍

5406 XP | 1041 comments

Een volledige save file verliezen is geloof ik geen glitch.

Garrus

7 mrt 23 om 18:55

#9103‍

1576 XP | 287 comments

Ik kan veel goedpraten, maar dit slaat werkelijk nergens op.

Waarom wordt de game steeds slechter bij iedere patch?? Je zou bijna denken dat Game Freak dit expres doet? Ik raak mijn game iig niet meer aan tot ze dit ''echt'' gefixed hebben. Ben toch nog bezig met Trails to Azure

lifegiving

8 mrt 23 om 13:13

#9119‍

2158 XP | 353 comments

Hetzelfde.. dit is best een ding. En ik wilde mijn account koppelen met Pokemon Go , blij dat ik het niet gedaan heb.. Ik heb geen idee, als ze negatieve aandacht willen hebben ze dat nu meer dan ooit, maar ik heb geen idee of dat wel echt de bedoeling was

Zool

7 mrt 23 om 19:16

#9104‍

1928 XP | 362 comments

Lol, alle versies van deze game bevatten spelbrekende bugs

rob1N

8 mrt 23 om 09:49

#9109‍

5406 XP | 1041 comments

Iets zegt mij (aangezien het aantal gevallen op 2 handen te tellen is) dat ze ook van alles hebben geprobeerd om dit te triggeren. Wellicht geprobeerd om de game te breaken? Exploiten is ook zoiets, je hebt altijd van die mensen die trucjes uit proberen te halen, of de game afsluiten tijdens het saven enzo.

Het valt natuurlijk niet goed te lullen en zoiets zou gewoon nooit mogen gebeuren, per ongeluk of als je het opzoekt. Zomaar honderden uren kwijt zijn is echt heel zuur.