Ubisoft toch niet aanwezig op E3 2023

  • Nieuws

  • 28 mrt 23 om 08:58

  • Erik

  • 2

Ubisoft slaat de E3 2023 toch over. In plaats daarvan houdt de uitgever op 12 juni haar eigen presentatie.

Het is niet bekend waarom ze besloten toch niet aanwezig te zijn op de E3. In een officieel statement aan VGC zeggen ze: “Hoewel we in eerste instantie de intentie hadden om officieel aanwezig te zijn op de E3, hebben we de opvolgende beslissing gemaakt om een andere richting op te gaan.”

Hun eigen presentatie komt in de vorm van een Ubisoft Forward Live-event, gehouden in Los Angeles. Ze kijken er naar uit om binnenkort meer details hierover te delen.

De stand van Ubisoft op een voorgaande editie van de E3.

De Franse uitgever was altijd groot voorstander van het gamingevent, en zei vorig jaar nog dat ze aanwezig zouden zijn op een eventuele E3 in 2023 als deze gehouden zou worden.

Ubisoft’s reactie volgt die van andere grote speluitgevers op. Eind februari bevestigde Nintendo al officieel geen onderdeel te zijn van E3 2023. Ze zeiden hierbij dat ze een groot voorstander blijven van de ESA (de organisatie achter het event) en de E3. Ook Sony en Microsoft zijn niet aanwezig.

De E3 2023 vindt plaats van 13 t/m 16 juni in Los Angeles.

 

 

Bron: Video Game Chronicle

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot ‘zomer 2024’

0

Nieuws LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot 'zomer 2024'

19-04-2024

1

Rik

Pokémon Bank vanaf nu gratis na sluiten 3DS eShop

12

Nieuws Pokémon Bank vanaf nu gratis na sluiten 3DS eShop

28-03-2023

3

Erik

Atelier Ryza moest altijd al een trilogie worden

0

Nieuws Atelier Ryza moest altijd al een trilogie worden

27-03-2023

0

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Martijn

28 mrt 23 om 11:24

#9329‍

3501 XP | 406 comments

Die E3 wordt steeds leger. Als het zo doorgaat verbaast het mij niet, mochten ze 'm nog aflasten of beslissen dat het vanaf volgend jaar stopt. De E3 heeft blijkbaar een nieuwe impuls nodig om terug aantrekkelijk voor ontwikkelaars te zijn.

Eigenlijk jammer dat het evenement niet meer is wat het ooit was. Eens per jaar enorme bergen gamenieuws was geweldig. Nu is niet eens bekend of een partij als Nintendo in juni überhaupt iets laat zien. Ontwikkelaars willen dingen aankondigen als zij het daar tijd voor vinden, dus niet zozeer in juni. Hoeven ze ook niet de aandacht te delen met al die andere spelfabrikanten.

Kwamen een aantal grootste hoogtepunten in de videogame-geschiedenis bij de E3 vandaan. Toch heeft het misschien zijn tijd gehad. Ben benieuwd of het volgend jaar nog doorgaat en of ze de partijen dan weer aan boord krijgen, al betwijfel ik dat. Nu zelfs Ubisoft van boord springt, lijkt de E3 nogal een zinkend schip. We zullen zien of de E3 nog bestaansrecht heeft. Misschien tijd om de formule wat om te gooien.

Apenknul

28 mrt 23 om 13:06

#9334‍

3756 XP | 707 comments

Ja, wat kun je nu nog van Ubi verwachten? Tenminste, iets op Nintendo platforms. Het was wel opvallend dat Nintendo, Sony en Microsoft alledrie tabee zeiden tegen E3. Ik vond het wel jammer, al deed Nintendo geen presentaties meer op het podium, de eerste beelden van Animal Crossing New Horizons zijn me nog wel goed bijgebleven, en dat is nog van 2019. Of het welbekende Smash E3 van 2018. Ikzelf kijk de E3 sinds 2010, waar de 3DS onthuld werd.

Voor dit jaar geen E3 van Nintendo, maar denk zeker wel dat er rond die periode een dikke direct komt met een treehouse sectie op eigen basis. We gaan het zien, op dit moment zie ik niks van Ubi naar de Switch komen, behalve Mario&Rabbids en mogelijk de eerste Assassin's Creed. Rayman hebben ze ook deaud laten bloeien.

E3 van zichzelf mis ik wel een beetje. Hopelijk komt er iemand met een idee voor een spirituele opvolger van dat hele gebeuren.