Nintendo niet aanwezig op E3 2023

Nintendo heeft laten weten dat het niet zal deelnemen aan de E3 van 2023. Dit deed het bedrijf via een officiële verklaring.

Nintendo maakte via de officiële verklaring duidelijk dat de E3-show van dit jaar niet in hun plannen past. Het bedrijf gaf wel aan dat het “een sterke supporter van de ESA en de E3 zal blijven.”

Dit is de volledige verklaring die Nintendo bekend maakte (vertaald):

We benaderen onze betrokkenheid bij elk evenement en overwegen altijd verschillende manieren om ons met onze fans bezig te houden. Aangezien de E3-show van dit jaar niet in onze plannen paste, hebben we de beslissing genomen om niet deel te nemen. We zijn en blijven echter een groot voorstander van de ESA en de E3.

Afgelopen maand waren er al geruchten dat Nintendo samen met PlayStation en Xbox de E3 van 2023 zouden overslaan. Voor Nintendo blijkt dit dus waar te zijn.

E3 2023 zal plaats vinden tussen 13 en 16 juni.

Wat vind jij ervan dat Nintendo dit jaar niet zal deelnemen aan E3? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VentureBeat

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Publiek geheim: Super Nintendo World komt officieel naar Florida

1

Nieuws Publiek geheim: Super Nintendo World komt officieel naar Florida

25-02-2023

4

Rik

Advertentie Zelda: Tears of the Kingdom teaset detail Master Sword

3

Media Advertentie Zelda: Tears of the Kingdom teaset detail Master Sword

24-02-2023

5

Kitty

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

25 feb 23 om 07:16

#8925‍

2766 XP | 535 comments

Zo'n beurs kan alleen maar werken als er veel grote partijen meedoen. Zeggen dat je voorstander bent, maar dan niet meedoen vind ik kwalijk. Als ze volgend jaar dan wel weer ineens mee willen doen zou ik dat raar vinden. De beurs was jarenlang zo goed omdat alle groten mee deden. Op deze manier zal het niks meer worden.

Tamadachi

25 feb 23 om 10:36

#8931‍

5155 XP | 640 comments

Ach, dat grote partijen zoals Nintendo niet van plan zijn deel te nemen aan de E3 lag in de lijn der verwachting en zolang er tegen die tijd een Nintendo Direct gaat worden uitgezonden hoor je mij niet klagen.

rob1N

25 feb 23 om 13:59

#8935‍

5393 XP | 1039 comments

Hmjah, E3 was jaren tureg toch veel beter en leuker, nu is het gewoon ieder z'n eigen event om en rond de E3. 

Ik begrijp wel dat het voor grote bedrijven niet leuk is om de show te moeten delen met concurrenten. Daarom zijn die Nintendo Directs ook veel pakkender dan een E3 presentatie, maar ik blijf het wel jammer vinden dat het niet meer zoals vroeger is.