Financieel recordjaar voor The Pokémon Company

4

The Pokémon Company publiceerde veel succesvolle Pokémon-spellen in het fiscale jaar van 2021 – 2022. Mede hierdoor heeft het bedrijf hun beste financiële jaar ooit geboekt.

Een afgifte in een officieel publicatieblad van de Japanse regering laat zien dat er maar liefst 70% meer verkocht werd dan het vorige jaar. Dit zorgde voor een omzet van liefst 204 miljard yen (€1.78 miljard). De bedrijfswinst was 59 miljard yen (€430 miljoen) en de nettowinst is gestegen met 123% naar 41 miljard yen (€299 miljoen).

Natuurlijk heeft deze winst grotendeels te maken met de vele spellen die gepubliceerd werden: Pokémon Legends Legends: Arceus, Brilliant Diamond en Shining Pearl, Pokémon Unite en New Pokémon Snap. Daarnaast is er ook nog Pokémon GO, de Pokémon Trading Card Game en alle merchandise die met deze cijfers te maken hebben. In het bijzonder werd Pokémon Legends Arceus erg goed verkocht. In de eerste week van wereldwijde verkopen ging het spel 6,5 miljoen keer over de toonbank.

Later dit jaar worden Pokémon Scarlet en Violet gepubliceerd en zullen waarschijnlijk ook veel verkocht worden.

Denk jij dat Pokémon Scarlet en Violet een nieuw verkoop record gaat neerzetten? Laat het ons weten in de comments! 

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

rob1N

30-05-2022

#5116

ik denk dat S/V wel beter zullen verkopen dan Legends Arceus. Het is een nieuwe generatie en daar is men ondertussen wel aan toe na zoveel remakes en remasters van oude gens.

Yosher

30-05-2022

#5119

Hoe bedoel je, zoveel remakes en remasters van oude gens? Na Sword en Shield, de vorige games die de nieuwe generatie inluidde, zijn er maar één setje van remakes gekomen en dat was Brilliant Diamond/Shining Pearl. Let's Go Pikachu en Eevee kwamen daar vóór nog, en daarvoor kwamen (Ultra)Sun/(Ultra)Moon.

Pokémon doet de laatste jaren echt enorm veel verkeerd, maar te veel remakes/remasters uitbrengen is daar echt niet één van.

lifegiving

30-05-2022

#5121

+1 Plus ik weet niet of Pokémon Lets go echt telt als remake, het speelt zoveel anders dan pokemon geel, blue, red etc.. Ze laten op andere punten inderdaad nog veel liggen. we zullen afwachten hoe dingen gaan verlopen.. Fingers crossed!

lifegiving

30-05-2022

#5120

Ik moet zelf echt toegeven dat Diamond en Pearl remakes echt tegenvielen en daardoor echt met pijn in het hart moet zeggen dat het de slechtste remakes in de reeks zover zijn.. Maar tuurlijk Scarlet en Violet laten inderdaad zoveel vooruitgang zien (zover we gezien hebben) en leken een verbetering op Legends Arceus.. Of ze echt toppers worden moeten we nog even afwachten.