Switch had afgelopen Black Friday beste verkoopweek ooit in Engeland

1

De Black Friday van 2021 zorgde voor een record voor de Nintendo Switch: nog nooit kochten mensen in het Verenigd Koninkijk er in één week tijd zoveel.

Volgens Christopher Dring van GamesIndustry komt deze mijlpaal door een speciale bundelactie met Mario Kart 8 Deluxe en een abonnement op Nintendo Switch Online. Hij noemde geen precieze aantallen, maar deze “stal volgens hem de show tijdens Black Friday”. Het kan zomaar zijn dat Nintendo hier in de komende dagen meer inzicht over geeft.

De Xbox Series S was daarna de best verkochte console in het Verenigd Koninkrijk, al zat deze op een “verre” tweede plek.

De Black Friday-bundel legde ook geen windeieren voor Mario Kart 8 Deluxe: de verkopen van de funracer stegen liefst met 567%. Het was tijdens Black Friday dan ook de best verkopende game in het Verenigd Koninkrijk. Ook FIFA 22 (stijging van 145%) en Minecraft: Switch Edition (258%) deden goede zaken.

De Nintendo Switch blijft hiermee, ook bijna vijf jaar na haar release, uitstekend presteren. Dit jaar werd het Nintendo Switch (OLED-model) geïntroduceerd, wiens voornaamste toevoeging een helderder scherm is.

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Discussieer met ons mee!

Yosher

30 november 2021 16:35

#2671

Ben benieuwd of dit apparaat misschien de best verkopende ooit gaat worden. Ze zijn al goed op weg, al hebben ze wel nog even te gaan natuurlijk voordat de Switch die kroon pakt. 

of om een reactie achter te kunnen laten.