Super Mario-film brengt naar verluidt een oud Nintendo-personage terug

  • Nieuws

  • 10 aug 21 om 11:40

  • Erik

  • 4

Voorman Spike, een van de personages uit Wrecking Crew (1985), zit naar verluidt in de aankomende Super Mario-film. Comedian en acteur Sebastian Maniscalsco bevestigt dat hij zijn rol op zich neemt.

“Ik ben in de film Super Mario Bros, een geanimeerde film”, zegt Maniscalsco tegen Bertcast. “Ik speel Spike, hun baas.” Hiermee geeft hij aan dat voorman Spike de baas speelt van Mario en Luigi.

In Wrecking Crew, dat verscheen op het Nintendo Entertainment System en in arcadehallen, probeerde je als Mario objecten kapot te maken. Spike probeert dit te voorkomen door objecten op hem te gooien of hem achterna te zitten. Twittergebruiker Bob L’éponge dook twee afbeeldingen van hem op (zie hieronder).

De rol van Maniscalsco is de eerste die we weten van de aankomende Super Mario-film. Er is nog niets officieel bekend gemaakt.

De Super Mario-film wordt geproduceerd door Nintendo en Illumination Studios en staat op de planning voor 2022. Nintendo gaf aan dat ze daarnaast meer animatiefilms op de planning hebben.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wreck-It Ralph komt naar Disney Speedstorm

0

Media Wreck-It Ralph komt naar Disney Speedstorm

29-03-2024

0

Mark

Je kunt nu een gratis thema downloaden voor PAC-MAN 99

0

Nieuws Je kunt nu een gratis thema downloaden voor PAC-MAN 99

10-08-2021

0

Erik

Gerucht: Xenoblade Chronicles 3 nadert laatste fasen van ontwikkeling

13

Nieuws Gerucht: Xenoblade Chronicles 3 nadert laatste fasen van ontwikkeling

09-08-2021

9

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Monokuma

10 aug 21 om 13:16

#1115‍

797 XP | 135 comments

Van alles dat Nintendo gerelateerd is dat op lange termijn uitkomt, ben ik hier eerlijk gezegd het meest nieuwsgierig naar.

Shigeru Miyamoto is behoorlijk beschermend over hoe het Super Mario eigendom wordt vertegenwoordigd, terwijl Illumination er voornamelijk op uit is om de films zo goedkoop mogelijk te maken en alle marketing deals afsluiten die ze maar kunnen.

Voor een lange tijd dacht ik ook dat Charles Martinet in de film zou zijn, maar na eventjes kort googlen zie ik nu dat hij (nog) geeneens is uitgenodigd. Benieuwd of hij het wel wordt, want als Mario heeft hij niet zo veel hoeven te zeggen.

Verhaallijn is ook iets dat vragen bij mij opwekt, gezien dat in de spellen nooit meer is geweest dan "dit ding is gebeurd, nu heb je een reden om op avontuur te gaan". Ook die verfilming uit 1993 moest best wel wat grote creatieve beslissingen nemen om iets te maken. (Wat mij betreft is het best wel eens kijken waard als je nieuwsgierig bent, reken alleen niet op een hele trouwe game-naar-film bewerking.)

Kortom, het verbaast mij dat deze film nog niet op mijn kijklijsten op IMDb en Letterboxd staan. Want ik moet toch wel weten wat voor een film dit gaat worden! Weet alleen nog niet of ik het in de bioscoop wil zien.

reporterdavid

10 aug 21 om 19:39

#1119‍

1191 XP | 237 comments

Ik wil niet bevestigen dat Charles Martinet er niet in zit. Hij zei in een filmpje dat hij niet benaderd is maar ik kan me niet voorstellen dat hij niet gevraagd is of niet benaderd. Gek dat wel een ander (bij)personage word genoemd bij naam maar dat de hoofdrolspeler, die al bijna 30 jaar de stem van Mario is "nog niet eens benaderd is". Of Charles zit er niet in en zegt dit niet, of hij zit er wel in en zegt het niet. Inmiddels zijn we een tijd verder. Als dit nieuwe personage nu al moet worden ingesproken dan moeten ook de "nieuwe" stem van Mario (en Luigi etc) ook benaderd zijn. Oja. En wie doet de stem van Luigi, Waluigi, Wario, Baby Mario en Baby Luigi? Als Charles er niet in zit zouden er dus zeker 6 personages opnieuw gecast moeten worden (7 als Koning Toadsworth er ook in zit). Nog een flop na 1993 zou zijn dat de orginele stem van Mario er uitgeknipt zou zijn en vervangen zou worden door een bekende Hollywoodster. Zou jammer zijn. Maar als stemacteur (zelf films ingesproken) weet ik dat dit ook in deze wereld niet ondenkbaar is. Helaas. Maargoed. Lets a go!

Martijn

11 aug 21 om 18:50

#1131‍

3472 XP | 404 comments

Koning Toadsworth? Toadsworth is geen koning. Hij is eerder de butler of raadgever van Peach. Een rol die overigens ook door andere Toads is waargenomen, dus zien we Toadsworth niet meer zoveel. Je weet het natuurlijk nooit. Foreman Spike duikt blijkbaar ook ineens weer eens op, terwijl bijna niemand die nog kent.

Wrecking Crew is wel echt lang geleden. Zou kunnen dat Mario en Luigi nog bij Spike op de bouwplaats werken, om daarna loodgieters te worden. Had niet echt het idee dat dit een oorsprong-verhaal ging worden, al moeten we nog een poos afwachten voor we iets van het verhaal te weten komen. Lang geen nieuwe Wrecking Crew-game geweest, maar de eerste komt wel echt uit de NES-prehistorie. In 2021 verwacht je ook geen nieuwe Excitebike, Ice Climber of Balloon Fight meer. Alhoewel...

We zullen zien hoe het verder gaat met deze film. Wat de stem betreft: liever de echte. Liever geen bekende Amerikaan. Bij het maken van een animatiefilm is de dialoogopname vaak eerst, vóór het animeren. We weten natuurlijk niet hoeveel er gesproken wordt in deze film, maar het is mogelijk allang bekend wie de stemmen gaan doen. We zullen het horen en zien, naarmate er meer over bekend wordt. Vroeg of laat moet er toch eens een trailer komen.

rob1N

11 aug 21 om 08:19

#1120‍

5343 XP | 1029 comments

boeit het nou echt of charles de voice actor is? er zijn zoveel mensen die de stem van mario perfect na kunnen doen. lekker belangrijk dus ^^