Furukawa benadrukt dat Nintendo meer (animatie)films op de planning heeft

  • Nieuws

  • 5 jul 21 om 21:22

  • Erik

  • 1

Shuntaro Furukawa, president van Nintendo, laat nogmaals tussen neus en lippen weten dat we meer kunnen verwachten op (animatie)filmgebied. Dit doet hij tijdens een uitleg over het aanstellen van Illumination-directeur Chris Meledandri als Outside Director bij Nintendo.

Hij zegt het volgende tijdens de Q&A:

“Als we het hebben over het uitbreiden van onze visuele content: we zijn bezig met de Super Mario-film en hebben aangekondigd dat er ook andere projecten in de pijplijn zitten”

Furukawa licht dit verder toe: “Zoals u opmerkte, is onze centrale bedrijfsvoering gericht op op de combinatie van hardware en software in de videospel platformindustrie. Maar om dit te laten groeien en bloeien, moeten we mogelijkheden creëren waar zelfs mensen die nooit op videospelsystemen spelen, met Nintendo-personages in contact komen.”

Nintendo’s mobiele games maakten belang visuele content duidelijk

Shigeru Miyamoto voegt hieraan toe dat het juist de smartphonemarkt was die Nintendo deed inzien hoe belangrijk visuele content was. “We begonnen op mobiele platformen omdat we het belangrijk achtten om activiteiten te ondernemen die mensen bekend maakten met het Nintendo-merk en ervan gingen genieten. Dit zorgde ervoor dat we ook het belang van films en animaties inzagen.”

Hij zegt tot slot dat Nintendo er een sterker bedrijf van wordt door hierop in te spelen. Lees in het officiële document van Nintendo het volledige statement van Furukawa en Miyamoto (Onderaan pagina 1, Engels).

Furukawa zei begin april ook al dat Nintendo verder keek dan alleen Mario op het gebied van animatie. Over extra films gesproken: het zou zomaar kunnen dat iedereens favoriete aap (behalve die van onze Kitty) die rol op zich gaat nemen: volgens de geruchten is er een film of serie met Donkey Kong in productie. Als voor wat we wél weten: de Super Mario-animatiefilm staat op de planning voor 2022.

Wat zou jij graag willen zien op animatiegebied van Nintendo? Laat het ons weten in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Robots en snelle platformactie in trailer Blitz Breaker

0

Nieuws Robots en snelle platformactie in trailer Blitz Breaker

05-07-2021

0

Jeroen

Verwacht in de toekomst misschien meer content voor Ring Fit Adventure

1

Nieuws Verwacht in de toekomst misschien meer content voor Ring Fit Adventure

05-07-2021

0

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

5 jul 21 om 22:07

#337‍

5886 XP | 1090 comments

Laten we eerst maar eens zien of die Mario film iets wordt. We hebben er tot op heden nog helemaal niks van gezien volgens mij.