Stop op online-functies Nintendo 3DS en Wii U vanaf april 2024

  • Nieuws

  • 4 okt 23 om 09:01

  • Erik

  • 3

Nintendo kondigt aan dat de online-functies van de Nintendo 3DS en Wii U-games stopgezet worden vanaf begin april 2024.

Het gaat om alles wat met online te maken heeft, dus de mogelijkheid om tegen anderen te spelen, coöperatieve spelstanden, datadistributie en ranglijsten.

Op een later tijdstip maakt Nintendo de exacte sluitingsdatum bekend. Ze bedanken spelers voor het gebruiken van de services door de jaren heen.

Er is één titel dat zelfs na de sluiting van de online-functies van de Nintendo 3DS blijft werken: Pokémon Bank. Het blijft dus na april 2024 mogelijk om Pokémon uit oude spellen over te zetten naar je 3DS, en van hieruit naar Pokémon Home op de Nintendo Switch.

Andere opvallende info:

  • Nintendo 3DS’s SpotPass, waarmee je extra content kon downloaden, wordt stopgezet. StreetPass blijft nog wel functioneren.
  • Het blijft mogelijk om al gekochte software opnieuw te downloaden vanuit de Nintendo eShop op de Wii U en Nintendo 3DS. Updates blijven ook mogelijk.
  • Nintendo Badge Arcade geeft een foutmelding als het gelanceerd wordt na het stopzetten. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om het menu van je 3DS met de app aan te passen. Nintendo adviseert gebruikers om dit vóór april te doen. Meer info over Badge Arcade.
  • De stop geldt voor alle Nintendo-spellen. Het kan zijn dat er bepaalde uitzonderingen zijn qua third party.

Meer informatie vind je op de website.

Nintendo beëindigt hiermee een lang stopzettingsproces voor de twee systemen. Sinds 27 maart 2023 was het al niet meer mogelijk om online games aan te schaffen op de Nintendo 3DS en Wii U.

Wat vind jij van deze beslissing? Speel jij nog wel eens online op de Nintendo 3DS of Wii U? Laat het weten in de reacties.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Nintendo-president: “Focus dit fiscale jaar blijft Nintendo Switch”

5

Nieuws Nintendo-president: "Focus dit fiscale jaar blijft Nintendo Switch"

04-10-2023

4

Kitty

30XX – Was het maar geen roguelike

2

Review 30XX - Was het maar geen roguelike

04-10-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

WoutBurger

4 okt 23 om 11:09

#11686‍

144 XP | 26 comments

Het is jammer maar snap dat het moet gebeuren, Nintendo kan beter al die tijd en energie investeren in de upkeep van de huidige omgeving

Heb veel Kid icarus uprising en Xenoblade X online gespeeld!

 

Tamadachi

4 okt 23 om 11:19

#11687‍

5177 XP | 640 comments

Het was anno 2023 inmiddels wel te verwachten dat Nintendo zou aankondigen dat ze de stekker zouden trekken uit de online diensten voor de Nintendo 3DS en de Nintendo Wii U maar toch doet dit aankomende einde van de officiële online servers best pijn want is toch het einde van het tijdperk van de generatie 8 console en handheld. Ik heb zelf vooral Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U online gespeeld dus het ik ga het zeker wel missen.

Yosher

4 okt 23 om 14:16

#11691‍

5950 XP | 1102 comments

Laten we eerlijk zijn, de enige game waarbij dit echt, ECHT zuur is voor de Wii U is Splatoon. De andere games die het echt waard waren om online te spelen op dat apparaat zijn op de Switch beland. 

Voor de 3DS is het meer jammer omdat er toch meer unieke games zijn die je gewoon niet hebt op de Switch, of versies van series die gewoon anders spelen of andere content hebben. 

Hoe dan ook vind ik het persoonlijk nog het meest jammer voor de originele Splatoon. Toch nog maar een paar keer opstarten voordat de servers offline gaan dan!