SEGA: "Wij willen dat Sonic Mario voorbijstreeft"

Sommige dingen veranderen nooit. Zelfs na meer dan dertig jaar heeft SEGA met Sonic de ambitie om Mario te overtreffen. Op het moment lijkt dit niet snel te gebeuren…

 

Begin jaren ’90 was er stevige rivaliteit tussen Nintendo met Mario en SEGA met Sonic. Een strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Nintendo, waarna SEGA moeite kreeg om Sonic (en zichzelf) op de rails te houden. Na de SEGA Mega Drive volgden nog vele games met Sonic, met zowel hoge pieken als diepe dalen. De hoogtes van voorheen werden echter nooit meer behaald.

Misschien verwacht je dat SEGA daardoor intussen is veranderd, qua ambitie? In een interview op SEGA’s Japanse website blijkt het tegendeel. Daar beweert SEGA’s executive director Osamu Ohashi dat het doel nog steeds is om Mario te overtreffen, omdat ze Mario respecteren. Hij wil eigenlijk dat Sonic-fans hetzelfde (of zelfs meer) van de blauwe egel kunnen verwachten, zoals Mario-fans van de besnorde loodgieter.

Dit is wat Ohashi te zeggen had, over hoe hij Sonic wil zien ontwikkelen in de toekomst (vertaald):

Simpel gezegd: ik wil Mario overteffen. Sonic is een spel dat oorspronkelijk was ontwikkeld om met Mario te concurreren en dat doel is nog steeds niet bereikt. Ons doel is om Mario in te halen én te overtreffen, omdat we Mario respecteren. Ik wil dat mensen het overal ter wereld spelen, inclusief Japan, zoals Mario. Daarbij wil ik dat de film een grotere hit wordt dan Mario. Ik wil graag zien dat Universal Studios Japan ook een Sonic-themagebied creeërt. Dat is ons doel voor degenen onder ons die van Sonic houden.

Echt nieuw is dit streven natuurlijk niet, maar SEGA ambieert nog steeds om Sonic groter te maken dan Mario. De afgelopen jaren waren vallen en opstaan voor Sonic, al lijkt het intussen weer wat beter met hem te gaan. De eerste twee Sonic-films waren een enorm succes, met een derde op komst voor december 2024. Onlangs kwamen Sonic Superstars en Super Mario Bros. Wonder uit in dezelfde week. Hoewel Sonic Superstars wisselvallig best goede recensies krijgt, is van Super Mario overtreffen nog geen sprake. Het is dus de vraag hoe SEGA dit denkt te bereiken, al garandeert Mario al sinds het begin een belangrijk streefdoel voor het bedrijf. Ondanks alles blijft Sonic populair en ook dat zal vooralsnog niet veranderen.

Denk jij dat Sonic ooit Mario voorbij kan streven of legt SEGA de lat te hoog? Laat een reactie achter in de comments en speculeer erop los!

Vrienden én rivalen? Wie weet hoe de toekomst eruit ziet…

Bron: SEGA Japan

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Sony:

0

Nieuws Sony: "Miyamoto heeft erg sterke visie over Zelda-film"

18-05-2024

1

Erik

Scarlet & Violet-uitbreiding The Indigo Disk lanceert 14 december

0

Nieuws Scarlet & Violet-uitbreiding The Indigo Disk lanceert 14 december

02-11-2023

2

Dennis

Hoofdafbeelding bij De eerste reviews van Star Ocean: the Second Story R zijn binnen

2

Nieuws Eerste reviews van Star Ocean: The Second Story R zijn binnen

01-11-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Selan

2 nov 23 om 14:08

#11991‍

2695 XP | 493 comments

Het is goed om ambities te hebben! 

Yosher

2 nov 23 om 14:16

#11993‍

5950 XP | 1102 comments

https://youtu.be/dpKc8N3FJsQ?si=LdbPlBWeG_uRN2EX

Deze video vat het wel redelijk goed samen. 

Paul

2 nov 23 om 14:22

#11994‍

3804 XP | 659 comments

30 jaar te laat, SEGA

Rik

2 nov 23 om 18:30

#12000‍

4731 XP | 671 comments

Zou ik ook willen als ik SEGA was. Zelf wil ik ook altijd de hoofdprijs winnen bij de oudejaarstrekking van de staatsloterij... beide wensen zijn ongeveer even realistisch

reporterdavid

2 nov 23 om 21:28

#12001‍

1196 XP | 238 comments

to be this good takes AGES. Ze hebben genoeg geld. Ze kunnen zo Sonic themed rides krijgen denk ik, denk maar eens aan Angry Birds. Zelfs Plopsa heeft zn eigen pretparken gebouwd (letterlijk.) from the ground up.