Sakamoto benadrukt dat Metroid Dread niet het einde is van Metroid-franchise

  • Nieuws

  • 19 jul 21 om 13:17

  • Erik

  • 2

Yoshio Sakamoto stelt in een interview met Famitsu fans nogmaals gerust: hoewel Metroid Dread het einde van de Metroid-saga inluidt, is dit niet het einde van de franchise.

“Dit is het laatste hoofdstuk in de serie tot noch toe, een verhaal over het gedeelde lot en de tegendraadse samenwerking die Samus deelt met de Metroid. Het is niet het einde van de Metroid-serie. Dat willen wij niet, en ik weet zeker dat de fans niet willen. Ik hoop dat je ernaar uitkijkt wat er in toekomstige escapades komt”, zegt hij in het interview (thanks voor de vertaling, Nintendo Everything!)

Net na de E3 zei Sakamoto ook al dat Metroid Dread niet het einde betekent van de franchise. Toen ging hij zelfs nog een stapje verder: er staat volgens hem al een nieuwe episode (link N1ntendo-archief) klaar om gemaakt te worden.

Het interview gaat daarnaast onder andere in op de lange ontwikkelingstijd. Het concept van de game, de jacht van E.M.M.I. op Samus, was vijftien jaar geleden bijvoorbeeld al bedacht. Door limitaties in de technologie, moest de ontwikkeling echter tot twee keer toe gestopt worden. Sakamoto benadrukt hierbij hoe MercurySteam hielp om zijn concept eindelijk mogelijk te maken. Dyon vertelde je de roemruchtige geschiedenis achter Dread al in zijn special.

Metroid Dread staat op de planning voor 8 oktober. Nintendo deelde recentelijk 7 feitjes die de Metroid-franchise typeren.

Metroid Dread Hands-on

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Corpse Party II: Darkness Distortion aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Media Corpse Party II: Darkness Distortion aangekondigd voor Nintendo Switch

29-03-2024

1

Karlijn

Maak kennis met één van de drie verhalen in Detective Affairs Story-trailer voor Last Stop

0

Media Maak kennis met één van de drie verhalen in Detective Affairs Story-trailer voor Last Stop

19-07-2021

0

Kitty

Gerucht: Metroid Prime Trilogy is klaar voor release volgens industrie-insider

13

Nieuws Gerucht: Metroid Prime Trilogy is klaar voor release volgens industrie-insider

19-07-2021

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Martijn

19 jul 21 om 20:28

#817‍

3472 XP | 404 comments

Gelukkig maar, want ik hoop eigenlijk juist dat Metroid weer terug op de rails wordt gezet. Toen "Metroid Prime 3: Corruption" de Prime-serie beëindigde, was Nintendo het spoor echt kwijt met Metroid. "Metroid: Other M" en "Metroid Prime: Federation Force" werden allebei geen succes. Deze onpopulaire delen draaiden de serie regelrecht het vriesvak in. Het enige succes van de afgelopen jaren was de 3DS-remake van "Metroid II: Return of Samus", maar dat was niet compleet nieuw.

 

Met "Metroid Dread" en "Metroid Prime 4" wordt teruggegrepen naar eerdere successen. Nintendo kon geen nieuwe of betere manier vinden, dus is het terug voortzetten wat al klopte. Gelukkig maar! Een nieuwe draai eraan geven kan altijd, maar het hoeft niet altijd opnieuw het wiel uit te vinden (al hebben we van "Prime 4" natuurlijk nog helemaal niets gezien). Altijd het gezeur om vernieuwend te zijn: ja, het is nodig, maar zeker niet bij iedere nieuwe titel binnen een bekende serie. Wat deed "Splatoon 2" zoveel anders dan "Splatoon" en waarom lijkt het derde deel er ook weer veel op? Waarom hebben we ook alweer zo lang niks van F-Zero gehoord? Nee, bij Metroid was de formule prima. Bouw daar maar op voort.

 

En als we dan toch hopen op hernieuwd succes voor de Metroid-serie, dan is het beter zéker niet het laatste deel in de reeks. Ook hoeft het niet tien tot twintig jaar te duren, voordat er weer een nieuw deel verschijnt. Als deze nieuwe games aanslaan, is de serie hopelijk weer terug van weggeweest. Hopelijk worden ze super!

Samus

20 jul 21 om 09:26

#843‍

596 XP | 106 comments

Ondanks dat Metroid: Other M kritische en commercieel gezien geen succes was, vond ik het echt heel erg tof dat Nintendo naar vernieuwing zocht binnen de franchise. Of het nodig was of niet laat ik even in het midden, maar dat is voor mij waarom ik deels Nintendo liefhebber ben - die vernieuwing in titels of series. Ja, soms is het geforceerd of werkt het niet goed (zoals Other M), en als het goed werkt, dan is het natuurlijk geweldig (BotW). Nintendo kan makkelijk ieder jaar of 2 jaar een Metroid game eruit knallen, en marginaal verbeteringen doorvoeren, maar dat is zo niet Nintendo. Dat doen al zat bedrijven (EA, Activision). Nintendo is voor mij juist lekker experimenteren en veranderen, en ik ben blij dat Nintendo dat nog steeds in dit tijdperk doet. Het brengt mega veel risico’s met zich mee, maar wat dat betreft blijft Nintendo wel echt dicht bij haar visie en missie. En who knows - soms komen daar echt zulke toffe ontwikkelingen uit zoals toen met Metroid Prime 20 jaar geleden!