Pokémon TCG haalt iconische gele randen weg

  • Nieuws

  • 10 dec 22 om 09:48

  • Erik

  • 0

Na meer dan twintig jaar, stapt The Pokémon Company af van de gele randen bij Pokémon-kaarten. De Pokémon TCG: Scarlet & Violet bevat nu dezelfde zilveren randen als in Japan.

Op de website van Pokémon geeft het bedrijf aan dat het artwork nu op de “origineel bedoelde” wijze verschijnt in het westen. Daarnaast zorgt dit voor een coherente uitstraling tussen de kaarten over de hele wereld. Ze tonen kaarten van starterevoluties van Sprigatito, Fuecoco en Quaxly in hun nieuwe vorm.

Ook is er een kleine aanpassing in de subcategorie van Trainer-kaarten. Zaken als Supporter of Stadium staan nu linksbovenin.

Scarlet & Violet-kaarten met de nieuwe zilveren randjes

Dit is niet de enige verandering die doorgevoerd wordt: boosterpakjes bevatten vanaf nu drie foil cards, oftewel glanzende kaarten (foliekaarten). Alle kaarten in de categorie Rare of hoger, hebben een glans- of holografische laag.

In Noord-Amerika krijgen Pokémon-kaarten echter wel een prijsverhoging, van $3,99 naar $4,49. Dit komt volgens The Pokémon Company door inflatie en hoger wordende productiekosten. Het kan zijn dat in Europa de prijzen van de pakjes vanaf nu ook iets hoger worden.

De verschijningsdatum van de Pokémon TCG: Scarlet & Violet is nog niet bekend. Op 20 januari 2023 verschijnt eerst nog de laatste set uit Pokémon Sword en Pokémon Shield: Crown Zenith.

Meer over Pokémon TCG:
Pokémon GO introduceert geheime Ditto-kaarten
Zo worden Pokémon-kaarten gemaakt

Bron: The Pokémon Company

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

1

Poll Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

02-05-2024

1

Erik

Nintendo, kap eens met het vooraf aankondigen van DLC

3

Column Nintendo, kap eens met het vooraf aankondigen van DLC

10-12-2022

7

Robin

Mario + Rabbids Sparks of Hope wint de Game Award voor Best Sim/Strategy

1

Nieuws Mario + Rabbids Sparks of Hope wint de Game Award voor Best Sim/Strategy

09-12-2022

2

Dennis

Reageer als eerste!