Pokémon-kaarten: zo worden ze gemaakt

The Pokemon Company International en de Millenium Print Group delen een video waarin te zien is hoe Pokémon-kaarten gemaakt worden. Nog nooit eerder deelden ze zo transparant een filmpje over dit onderwerp.

De video was officieel alleen voor werknemers bedoeld, maar lekte een paar maanden geleden al. Het was toen onbekend of er vertrouwelijke informatie werd gedeeld, wat eigenlijk niet voor publieke ogen bedoeld is. Inmiddels is bevestigd dat de video geen vertrouwelijke informatie bevat.

Zo worden Pokémon-kaarten gemaakt

TPCI krijgt een set lijsten binnen van Creatures, de makers van de Japanse TCG. Deze lijsten bevinden zich in een Excel-bestand en laten zien of een kaart nieuwe artwork krijgt of nieuwe tekst. Vervolgens passen ze de kaarten aan in een nieuw Excel bestand en creëren ze de een lijst van de Engelse set. Vanuit dit punt komen er vertalingen: hiervoor hebben ze een bestand vol met vertalingen van al bestaande aanvallen, abilities en meer. 

Nadat de kaarten van de set zijn goedgekeurd, begint het proces van de Full-art kaarten. De texturen voor elke kaart worden individueel gemaakt. Ze gebruiken andere print technology dan in Japan. De set wordt op een CD gebrand en wordt dan verstuurd naar de Millenium Print Group. 

Een grote plaat aan Pokémon-kaarten in de maak

Kaarten worden gedrukt op vellen waar liefst 121 oppassen.

Tijd om te printen

Bij de printers wordt er gecheckt met een proof sheet of de kleuren goed staan. Nadat de aanpassingen zijn voltooid, worden er master plates gecreëerd voor elke kleur (acht platen max.) De platen worden gedoopt in inkt om de kaarten te kunnen printen.De kaarten worden daarna geprint met behulp van een 8.8 miljoen drukpers van 36 meter lang. Elke pers kan 26,62 miljoen kaartjes drukken per dag. De kaarten worden geprint op een groot vel samen. Elk vel houdt 11 bij 11 kaarten. Dus in totaal passen er 121 per keer.

De holografische folie wordt ook op de kaarten gelamineerd. Machines snijden dan de hoekjes van de kaarten in ronde vormen. Tussendoor wordt er geïnspecteerd of de kaarten goed gesneden zijn. Ten slotte wordt er ook vertoond hoe de verpakkingen ontworpen worden en bedrukt worden. In totaal worden er 15.000 holovellen per dag gemaakt. In dit geval wordt een oude set van Pokémon Sun & Moon gedrukt, genaamd Ultra Prism.

Pokémon-kaarten uit de Lost Origin-set van Pokémon Sword en Shield

Voor de Pokémon GO-set kwam The Pokémon Company met een nieuwe bedrukking: bestickerde Ditto-kaarten.

Wat vinden jullie van dit zorgvuldig proces? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Pokebeach

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Dabsol-Tamadachi

28-09-2022

#6872

183 comments

Ik heb nooit geweten hoe Pokémon kaarten eigenlijk worden gemaakt dus bedankt voor het delen van dit unieke kijkje achter de schermen waardoor ik wel door heb gekregen dat er behoorlijk meer tijd en moeite in het ontwerp wordt gestoken dan dat ik vooraf had gedacht.

lifegiving

28-09-2022

#6875

243 comments

Er zit zeker veel aandacht in een oog voor detail. Gelukkig hebben verzamelaars meestal ook de liefde voor de kaartjes