Pokémon Scarlet & Violet kent grootste videogamelaunch ooit in Japan

  • Nieuws

  • 7 dagen geleden

  • Erik

Pokémon Scarlet & Violet zetten een nieuw record in Japan: er is geen videospel daar dat zoveel kopietjes verkocht tijdens de launch. De titel ging daar liefst 4 miljoen keer over de toonbank in de eerste drie dagen.

Game Data Library meldt dat Pokémon Scarlet & Violet 4.050.000 verkochten in hun eerste week. Hiermee verslaan ze Splatoon 3 met zo’n 600.000 exemplaren, dat nog maar in september dit record zelf had verbroken (die game verkocht 3,45 miljoen). Hiermee is in één jaar tijd het record van drie én vier miljoen verpulverd.

Het gaat hier om alle games, dus niet alleen Nintendo-spellen.

Pokémon Scarlet & Violet verkopen hiermee dubbel zoveel als de voorgangers Sword & Shield, en gaan in één weekend de totale Japanse verkopen van Legends: Arceus voorbij (3,58 miljoen).

Dit is niet de enige mijlpaal die Scarlet & Violet in de wacht wist te slepen: Nintendo liet weten dat ze de beste console-launch voor een Nintendo-game ooit kenden, met 10 miljoen stuks in slechts drie dagen. In het Verenigd Koninkrijk deed de game alleen onder voor Sun & Moon.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn 18 november op de Nintendo Switch verschenen.

Bron: Game Data Library

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

4

Nieuws Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

01-12-2022

3

Rik

Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

1

Nieuws Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

01-12-2022

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet / Violet krijgt patch; excuses Nintendo

1

Nieuws Morgen patch Pokémon Scarlet/Violet; Nintendo biedt excuses aan

01-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!