Splatoon 3 snelst verkopende game aller tijden in Japan

  • Nieuws

  • 13 sep 22 om 02:23

  • Rik

  • 0

Splatoon 3 is sinds afgelopen vrijdag beschikbaar voor de Nintendo Switch. Dat de serie razend populair was in Japan wisten we al, maar het blijkt nu dat het derde deel uit de serie alle verkooprecords heeft verbroken.

Binnen drie dagen tijd op de markt wist Splatoon 3 in Japan alleen al 3,45 miljoen exemplaren te verkopen. Nintendo zelf liet aan de hand van deze resultaten al weten dat Splatoon 3 het Switch-verkooprecord te pakken had in Nintendo’s thuismarkt. Nu blijkt dat de game ook de verkoopresultaten van games voor andere platforms ruim achter zich heeft gelaten. De volledige top 3 van snelst verkopende videogames in Japan is overigens in handen van Nintendo. Splatoon 3 nam het stokje over van Animal Crossing: New Horizons, die 2,68 miljoen exemplaren wist te verkopen in diens eerste weekend op de markt. Het verschil tussen Splatoon 3 en Animal Crossing is dus ruim 700.000 exemplaren. De release van Pokémon Black & White op de Nintendo DS maakt de Japanse top 3 af, met 2.637.285 exemplaren.

Feest voor de Inklings!

Splatoon 3 kwam op 9 september 2022 uit voor de Nintendo Switch.

Heb jij Splatoon 3 ook al in huis gehaald? Laat het ons weten in de comments!

Bron: @gamedatalibrary op Twitter

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Nintendo UK zendt vandaag geen Direct-livestream uit

3

Nieuws Nintendo UK zendt vandaag geen Direct-livestream uit

13-09-2022

1

Rik

Morgen een nieuwe Nintendo Direct om 16:00

5

Nieuws Morgen een nieuwe Nintendo Direct om 16:00

12-09-2022

9

Willem

Reageer als eerste!