Pokémon HOME naar Scarlet & Violet volgende week

  • Nieuws

  • 26 mei 23 om 08:53

  • Erik

Pokémon HOME ondersteunt vanaf dinsdag 30 mei officieel Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Dit maakt The Pokémon Company bekend.

Vanaf dat moment kun je eerder gevangen Pokémon naar Scarlet en Violet sturen en andersom. Hiervoor moet je de nieuwste update van Pokémon HOME downloaden: Versie 3.0.0.

Om de ondersteuning mogelijk te maken, is Pokémon Home in onderhoud van 01:00 tot en met 07:00 uur op 30 mei.

Ter ere van de release is er een speciaal evenement: verkrijg de starters Sprigatito, Fuecoco en Quaxly met hun Hidden Abilities als je de twee spellen aan elkaar verbind. De Pokémon zijn op te halen vanuit de mobiele versie van Pokémon Home.

Details Pokémon HOME x Scarlet & Violet

  • The Pokémon Company laat weten dat het Tera Type van ‘oude’ Pokémon wordt bepaald door hun originele type.
  • Je kunt enkel Pokémon overbrengen naar Scarlet & Violet die in de code van het spel geregistreerd staan en kan bijvoorbeeld Sprigatito niet overgebracht worden naar Legends Arceus of Brilliant Diamond.
  • Het is straks voor het eerst mogelijk om ‘Roaming Forme’ Gimmighoul, die enkel in Pokémon GO is te vangen, over te zetten naar Scarlet & Violet.
  • Als je een Pokémon vanuit Pokémon HOME naar een spel transporteert, dan kun zijn aanvallen naar gelang veranderen. Elke aanval sinds Pokémon Sword & Sheld (2019) wordt ondersteund. Dit betekent dat ook een aantal ‘oude’ aanvallen beschikbaar worden.
  • Tot slot krijg je voor het versturen van zakmonsters uit Scarlet & Violet ‘League Points’. Hoe meer je overbrengt naar HOME, hoe meer voorwerpen je kunt kopen in Paldea. Serebii laat weten dat je hiervoor niet de desbetreffende cartridge in je Switch moet hebben.

De eerdere release van Pokémon HOME stond gepland op 24 mei. Echter liet The Pokémon Company een paar uur na deze bekendmaking weten dat deze datum niet klopte.

Eind vorig jaar werd al bekend Pokémon HOME-ondersteuning er aan kwam. Toen spraken ze van ‘begin 2023’. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn sinds 18 november 2022 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Bron: The Pokémon Company

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Maker Stardew Valley deelt nieuwe update over Versie 1.6

0

Nieuws Maker Stardew Valley deelt nieuwe update over Versie 1.6

03-12-2023

1

Karina

Drie Super Mario GBA-spellen nu live op Nintendo Switch Online+

7

Nieuws Drie Super Mario GBA-spellen nu live op Nintendo Switch Online+

26-05-2023

5

Erik

Fan Friday: een Gourmet Meat Stew-recept uit BotW!

2

Special Fan Friday: een Gourmet Meat Stew-recept uit BotW!

26-05-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

19 mei 23 om 17:54

#9955‍

5371 XP | 994 comments

Ik vind echt nog steeds dat Pokémon HOME gewoon bij het NSO + Expansion Pack moet zitten. Of op z'n minst dat als je Expansion Pack hebt, dat je voor HOME maar 5 euro hoeft te betalen, zoals je dat eerst ook voor Bank hoefde te doen. Maar zolang ze dat niet doen ga ik dit niet eens downloaden en kom ik ook niet in de verleiding om toch nieuwe Pokémon games te proberen.

Paul

22 mei 23 om 16:49

#9996‍

3418 XP | 585 comments

Dat klinkt wel zoals het had moeten zijn. Maar dat gaat niet samen met Gamefreak, lijkt het