Pokémon GO heeft inmiddels al meer dan 5 miljard dollar omzet gedraaid

  • Nieuws

  • 6 jul 21 om 20:30

  • Erik

  • 2

Het blijft goed boeren met Pokémon GO: de applicatie heeft in zijn vijfjarig bestaan al meer dan 5 miljard dollar omzet gemaakt. Daarnaast draait het in de eerste helft van 2021 zijn beste halfjaarlijkse omzet tot noch toe.

Rekenen we vijf miljard dollar om in euro’s, kom je grofweg op 4,23 miljard uit. Daar kun je best wat Poké Balls voor aanschaffen. En het lijkt er niet op dat dit succes vermindert: de cijfers voor dit jaar specifiek, zijn al 34% hoger dan in 2020 en liefst 130% hoger dan in de eerste helft van 2017. Waar spreken we over? Een omzet van $641,6 miljoen, oftewel ongeveer 542,69 miljoen euro. Poeh!

Waar al deze omzet vandaan komt? Nou, volgens de dames en heren achter Sensor Tower (die al deze mooie statistiekjes uitzochten) vooral uit de Verenigde Staten (36%) en Japan (32%). Daarna volgt een gigantisch gat, maar ook in onze oosterburen is het spel nog altijd populair: Duitsland is op #3 goed voor 5,4% van de speleruitgaven.

Hierbij nog een aantal statistiekjes:

  • Het spel is 632 miljoen keer gedownload in totaal
  • In de Verenigde Staten staat het maarliefst op 115,5 miljoen telefoons (dat is meer dan 1/3 van de bevolking!)
  • Brazilië en India behuizen de tweede en derde plek aan Pokémon GO-spelers
  • De game wordt het meest gespeeld via Google Play, die is goed voor 77% van de downloads. De App Store heeft 23%

Op dit moment viert Pokémon GO haar vijfjarig bestaan. Je kunt onder andere een stoere Flying Pikachu vangen. Ontdek hier alles over dit feestelijke evenement.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Atelier-ontwikkelaar Gust deelt debuuttrailer Blue Reflection: Second Light

0

Media Atelier-ontwikkelaar Gust deelt debuuttrailer Blue Reflection: Second Light

06-07-2021

0

Erik

Lanceertrailer Ys IX: Monstrum Nox geeft een blik op het verhaal

1

Media Lanceertrailer Ys IX: Monstrum Nox geeft een blik op het verhaal

06-07-2021

0

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Duncmasta

6 jul 21 om 23:48

#415‍

1251 XP | 245 comments

"Pokémon Go. Wordt dat serieus nog gespeeld"

Ik speel het spel nog dagelijks en krijg dit soort reacties vaak te horen. Die mensen zouden deze cijfers moeten zien, haha.

rob1N

7 jul 21 om 00:26

#419‍

5411 XP | 1042 comments

Best erg hoe mensen hier steeds maar geld in blijven douwen. Het is echt geen geweldig spel. Het is enkel een bezigheid. Het hele ruilen en battlen is niks vergeleken met de handheld games waar je sowieso met het avontuur al meer plezier aan beleeft. Daar geef je eenmalig 50 euro aan uit. Ik weet zeker dat er mensen al meer dan honderden Dollars aan uitgegeven hebben. En dat voor een pokemongame die nog steeds geen fatsoenlijk battlesysteem heeft, mondjesmaat nieuwe Pokemon released om alles zo lang mogelijk te rekken, content achter paywalls verstopt etc. 

Ik speel het zo nu en dan nog wel eens omdat het gewoon buiten een 'leuk' tijdverdrijf is. Maar dat mensen hier serieus zoveel geld aan uitgeven... tjah, dat zal vast alles te maken hebben met die smerige fomo formule die ze er op allerlei manier in weten te verwerken.

Ik vraag me af waar al dat geld uiteindelijk naartoe gaat. Zakken vullen van Niantic? of gaat er ook een deel van die winst naar the Pokemon Company enzo? Ik zou graag zien dat ze met al dat geld eens iets echt goeds maken. Een echte goede Pokemon game met mooie looks, groots avontuur etc. maar zoiets zal nooit gebeuren als mensen genoegen nemen met de bagger die we voorgeschoteld krijgen door Gamefreak bijvoorbeeld.