Pokémon-games domineren op de 3DS na aankondiging sluiting eShop

  • Nieuws

  • 19 feb 22 om 19:13

  • Rik

  • 3

Deze week maakte Nintendo bekend dat de eShop op zowel de 3DS als op de Wii U wordt stopgezet in 2023. Deze aankondiging heeft effect op de fans die nog snel games willen veiligstellen. Opvallend genoeg doen vooral de oudere Pokémon-games het heel goed.

Gamespot weet te melden dat in de Amerikaanse eShop Pokémon Yellow, Pokémon Crystal en Pokémon Red sinds deze week weer in de top 10 verkopen staan. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt hetzelfde, maar daarnaast staan ook Pokémon Gold, Pokémon Silver en Pokémon Blue in de top 10. Opvallend genoeg doen vooral de Game Boy (Color)-games het dus erg goed. Pokémon-games die speciaal voor de 3DS zijn ontworpen zoals Pokémon X & Y of Sun en Moon komen niet voor in de top 10. Mogelijk heeft dit ermee te maken dat de 3DS-games ook als fysieke gamecards beschikbaar zijn, waar de Game Boy (Color)-games alleen digitaal in de eShop te verkrijgen zijn. Een tweede reden kan zijn dat Pokémon uit de originele Game Boy-games niet naar moderne Pokémon Games of de Pokémon HOME-service kunnen worden overgezet. Het was namelijk onmogelijk om zakmonsters over te zetten van Gold/Silver naar Ruby/Sapphire. Alle andere Pokémon-games ondersteunden het overzetten van je Pokémon naar de volgende generatie wel. Aan de 3DS-versies van de Game Boy-games is ondersteuning van Pokémon Bank toegevoegd.

De originele Pokémon Red & Blue

Wie nog een van de ruim 1000 3DS of Wii U-games wil kopen die na de eShop-sluiting verloren gaan, heeft nog tot maart 2023.

Heb jij ook al oude (Pokémon-)games veilig gesteld na de aankondiging van de eShop-sluiting? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamespot

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Wat als Nintendo… EA Games koopt?

8

Column Wat als Nintendo... EA Games koopt?

20-02-2022

3

Dre

Welke tracks hoop jij terug te zien in de Mario Kart DLC?

16

Special Welke tracks hoop jij terug te zien in de Mario Kart DLC?

19-02-2022

10

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Rogeroz

19 feb 22 om 20:28

#3748‍

471 XP | 93 comments

Tsja, het zijn ook gewoon geweldig goede games met een flinke dosis nostalgie. Ik denk dat deze games nooit zullen uitsterven.

rob1N

20 feb 22 om 11:09

#3756‍

5393 XP | 1039 comments

Dit is natuurlijk puur voor de generatie-exclusive moves ook. Zo zijn er bepaalde oude moves die Pokemon alleen in die versies leren en deze kunnen behouden door ze over te zetten naar de nieuwere generaties. 

Icelos

21 feb 22 om 18:24

#3791‍

2611 XP | 236 comments

Volgens mij is dat alleen een kwestie voor Pokémon Red / Blue / Yellow. Daarbij zijn geen van deze moves echt bruikbaar of nuttig. Tenminste, ik heb ze nog nooit in de meta voorbij zien komen.