PlatinumGames legt exclusiviteit Bayonetta 3 op Nintendo Switch uit

  • Nieuws

  • 26 sep 21 om 11:45

  • Erik

  • 1

Hideki Kamiya, executive producer bij PlatinumGames, laat weten dat Bayonetta 3 tot stand gekomen is dankzij financiering van Nintendo. Zij hebben daarom alle zeggenschap over het platform waar het op uitkomt – in dit geval de Nintendo Switch.

Kamiya zegt het volgende op Twitter (thanks voor de vertaling, NintendoEverything!):

“Net als Bayonetta 2, ontwikkelen we Bayonetta 3 met financiëring van Nintendo. We hebben dus alleen controle over de ontwikkeling. Alle beslissingen over het uiteindelijke product liggen bij Nintendo.”

Maar betekent dit dat er écht geen kans is dat de hack-and-slasher uitkomt op de PlayStation 5 of Xbox One X Series? Nou, nee. De executive producer noemt de kans ongeveer even groot als dat Mario of Zelda op een van deze consoles uitkomt.

“Oké, de kans dat Bayonetta 2 en 3 naar de PlayStation 5 en Xbox komen is niet onmogelijk – het is simpelweg Nintendo’s beslissing. Bij diezelfde logica, is het niet onmogelijk dat Mario en Zelda op de PlayStation 5 of iets dergelijks kunnen komen.

Dus veel geluk met het versturen van deze gepassioneerde verzoeken richting Nintendo om dat mogelijk te maken… Als ik jullie was, zou ik gewoon een Nintendo Switch kopen.”

Rond de release van Bayonetta 2 in 2014 deed Kamiya vergelijkbare uitspraken. Ook die game was niet mogelijk geweest zonder financiering van The Big N.

Bayonetta 3 staat op de planning voor een release in 2022. PlatinumGames is dolblij dat ze eindelijk over de game kunnen praten.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wreck-It Ralph komt naar Disney Speedstorm

0

Media Wreck-It Ralph komt naar Disney Speedstorm

29-03-2024

0

Mark

Op 29 september komt Mamoswine naar Pokémon Unite

1

Nieuws Op 29 september komt Mamoswine naar Pokémon Unite

26-09-2021

3

Erik

Nieuwe screenshots & character art voor Triangle Strategy

0

Media Nieuwe screenshots & character art voor Triangle Strategy

26-09-2021

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

27 sep 21 om 00:07

#1629‍

5343 XP | 1029 comments

Echt heel indrukwekkend zag het er nou ook weer niet uit... waarom zouden ze dit op ps5 willen?