PlatinumGames brengt Star Fox Zero graag naar de Switch

1

Atsushi Inaba, de hoofdproducent van PlatinumGames, heeft in een interview met Videogameschronicle.com aangegeven dat hij het wel ziet zitten om Star Fox Zero over te brengen naar de Nintendo Switch. De game die in 2016 voor de Wii U verscheen, werd ontwikkeld door PlatinumGames en Nintendo, met een hoofdrol voor Shigeru Miyamoto.

Inaba reageert instemmend op de vraag of hij interesse zou hebben om een port of remake van Star Fox Zero naar de Nintendo Switch. Hij voegde hier wel gelijk aan toe dat het niet hun eigen IP is en de keuze om Star Fox Zero naar de Switch te brengen dus aan Nintendo is. Eventuele veranderingen in de game zouden ook vanuit Miyamoto moeten komen.

“Het is niet cool dat mensen oudere games niet kunnen spelen omdat ze geen toegang hebben tot dat platform, dus indien mogelijk zouden wij zulke oudere titels graag naar nieuwe platforms brengen. Het hangt er vanaf wat echt mogelijk is, maar ja, als we de kans zouden krijgen is dat zeker iets dat we zouden overwegen.”

Star Fox Zero maakte intensief gebruik van asymmetrische gameplay, waarbij zowel het tv-scherm als het scherm op de Wii U gamepad gebruikt worden om de game te spelen. Omdat dit niet mogelijk is op de Nintendo Switch werd Inaba ook gevraagd naar mogelijke aanpassingen voor een Switch-versie van Star Fox Zero.

“Het is belangrijk om te onthouden dat de IP van Nintendo is, dus de ideeën komen van Miyamoto zelf. Wij hebben te respecteren wat meneer Miyamoto ermee wil doen. Natuurlijk zijn er tijdens de ontwikkeling veel discussies geweest tussen Platinum en Nintendo, maar als de kans zich voordoet om Star Fox Zero naar de Switch te brengen, is het vooral de vraag wat hij [Miyamoto] voor ogen heeft. En natuurlijk zou het weer onze rol zijn om dat te respecteren.”

Star Fox Zero

Op de vraag of het moeilijk was voor Platinum om een persoon met de reputatie van Mario-bedenker Miyamoto van kritiek en feedback te voorzien, had Inaba het volgende te zeggen:

Het was meneer Hashimoto die destijds de director was voor Star Fox Zero, maar hij werkt niet meer bij ons. Toch zou ik zeggen dat hij de meeste moeite had om ideeën voor te leggen aan meneer Miyamoto. Want los van hoe hij is als persoon, is hij een gigant binnen de industrie en iemand waar veel ontwikkelaars naar opkijken. Het vergt best wat lef om naar zo iemand te gaan met ideeën of feedback.

Na het floppen van de Wii U heeft Nintendo er voor gekozen om de meeste grote games uit de Wii U-bibliotheek ook uit te brengen op de Nintendo Switch. Star Fox Zero is een van de laatste grote Wii U titels zonder Switch-versie. Het is niet de eerste keer dat PlatinumGames aangeeft afhankelijk te zijn van de keuzes van Nintendo: ook Bayonetta 3 mogen ze nog niet laten zien.

Zouden jullie een Switch-versie van Star Fox Zero zien zitten, of mag de game juist achterblijven op de Wii U? Laat het ons weten in de comments.

Discussieer met ons mee!

Martijn

12 september 2021 15:44

#1418

Zelf heb ik Star Fox Zero nooit gespeeld. De kritiek op het spel was niet mals en volgens velen sloeg het de plank nogal mis. Mocht Platinum Games toestemming krijgen, dan lijkt heruitgave mij alleen interessant met een zeer zware remake, die alles rechtzet wat er mis was aan de Wii U-game en daar ook nog flink op aanvult. Weet niet of je het spel dan nog Star Fox Zero kunt noemen en vanuit marketing-oogpunt is een nieuwe titel misschien ook slimmer.

Of zo: ze nemen Star Fox Zero, verzinnen eindelijk een écht nieuw verhaal en maken er een vervolg van. De game die Star Fox Zero eigenlijk had moeten zijn. Genoeg namen te bedenken, zoals Star Fox Legacy, Star Fox Origins, enz. Ik denk dat een vervolg nu hogere ogen gooit dan een directe heruitgave. Veel mensen zijn de luiheid achter ports van Wii en Wii U games intussen wel beu. Star Fox Zero liet geen goede smaak achter bij veel fans. Maak gewoon een nieuwe game, desnoods op basis van Star Fox Zero, maar niet hetzelfde nogmaals.

Zelf ben ik niet echt een fan van Star Fox. Als ze het nou goed aanpakken, kunnen ze me best overhalen om een exemplaar te halen. Meestal ben ik erg snel uitgekeken op Star Fox-titels, maar als het de moeite waard is kán het interessant zijn. Dat bereik je echter niet met de oude Star Fox Zero. Geef Platinum Games genoeg tijd en budget om een betere versie of een vervolg te maken en de kansen op succes groeien.

Login om een reactie achter te kunnen laten.