Oud-Nintendo directeur host voor Xbox event

1

Reggie Fils-Aimé was van 2006 tot 2019 de bestuursvoorzitter en COO (Chief Operating Officer) voor Nintendo of America. In zijn zestien jaar bij Nintendo (hij werkte immers al vanaf 2003 bij The Big N) ontpopte hij zich tot een van de vaste gezichten van Nintendo, naast Satoru Iwata en Shigeru Miyamoto. Dat ‘The Reggienator’ een co-host was voor een livestream ter ere van het twintigjarige bestaan van concurrent Xbox deed dan ook wat wenkbrauwen fronsen.

Het panel voor het event bestond naast Reggie uit Bonnie Ross (343 Industries), Peter Moore (voormalig Xbox corporate vice president), Ed Fries (voormalig Xbox Game Studios vice president) en Robbie Bach (voormalig Chief Xbox officer). Tijdens het panel deelden de deelnemers allemaal hun favoriete herinnering aan twintig jaar Xbox. Reggie liet hierbij weten dat hij zelf de originele Xbox had verkozen boven de Nintendo GameCube, die laatste kwam pas bij Fils-Aimé in huis toen hij in dienst kwam bij Nintendo:

Toen de Xbox lanceerde zat ik niet in de [game] industrie, dus ik was een consument. En ik was die prototypische consument die al een PS2 in huis had, ik had een N64… Ik dacht aan een GameCube, maar ik kocht pas een GameCube toen ik al onderdeel was van Nintendo.

Mijn zoon, een enthousiaste gamer, was degene die zei ‘we moeten dit Xbox-ding eens bekijken, en we moeten ervoor gaan’ en de aandrijver was Halo. De aandrijver was Halo, en die ervaring is wat de originele Xbox bij mij in mijn huis bracht, met die grote oude controller. Dus dat is mijn Xbox-herinnering, helemaal terug bij het begin.

Bekijk hier het hele panel met onder andere Reggie in het Engels (47 minuten lang)

Iedereen moest lachen toen Reggie bekende eerst een Xbox te hebben gekocht en pas een GameCube in huis haalde toen hij voor Nintendo werkte. Ed Fries bood zelfs gekscherend aan die informatie aan onder de pet te houden. Toch bleek Reggie zijn tijd bij Nintendo niet vergeten te zijn. Hij kon het niet laten erop te wijzen dat ‘zijn’ Wii (veel) meer verkocht dat concurrenten Xbox360 en Playstation 3. Ook toen er gespeculeerd werd over de toekomst van sportwedstrijd-uitzendingen refereerde Reggie aan Nintendo. De suggestie werd gedaan dat real-time 3D technieken zullen worden ingezet om doelpunten, overtredingen, etc. ‘als een videogame’ terug te kunnen kijken. Het panel opperde dat dit op Microsoft Surface tablets zou gebeuren. Het leek een lachende Reggie echter een goed idee om dit op de Nintendo 3DS te doen.

Reggie Fils-Aimé werd bij Nintendo in 2019 opgevolgd door Doug Bowser. Niet alleen Reggie liet de GameCube trouwens (in eerste instantie) links liggen. De GameCube was niet het vooraf gehoopte succes. Onlangs bleek nog dat Nintendo of America intern grote zorgen had over de paarse kleur.

Vergeef jij het Reggie dat hij eerst een Xbox kocht? En wat was jouw mooiste herinnering aan de Xbox of Reggie Fils-Aimé? Laat het ons weten in de comments! 

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Discussieer met ons mee!

Apenknul

24 november 2021 23:56

#2633

Ik heb de meme jaren van Reggie echt gemist, gezien mijn Wii met kerst 2009 kwam, en me sinds die tijd ging focussen op Nintendo, daarvoor hadden we een Xbox en een 360, en weer daarvoor een NES. Mijn mooiste herinnering aan de Xbox was de dag dat mijn broer een cadeau aan mij gaf, en het bleek GTA San Andreas te zijn. Sindsdien daarom zo verknocht aan die game. Maar andere mooie herinneringen van de Xbox was bvb Tony Hawk's Underground 1, die ik ook doodgespeeld heb. Nu TH1 en 2 geremaked zijn, mogen ze dat ook doen bij Underground 1 en 2. Halo heb ik zelf niet veel gespeeld, tho. Ook kan ik me nog lokale potjes Far Cry Instincs met mijn broer herinneren, waarbij we ook vele eilanden in de map maker gemaakt hebben. En ik kan ook de vele keren dat ik met mijn broer potjes Pro Evolution Soccer 4 en 5 speelden herinneren. Ja, Xbox was ook zeker mijn jeugdconsole. Maar toen ik de Wii kreeg, begon ik me meer op Nintendo te focussen en daar ben ik ook erg blij mee. Ik kijk bij games niet welke console het beste is, maar wel games mij het meest interesseren per platform.

of om een reactie achter te kunnen laten.