Nintendo Benelux gaat op in Nintendo of Europe vanaf juli 2023

  • Nieuws

  • 8 nov 22 om 12:34

  • Erik

Het in Nieuwegein gevestigde Nintendo Benelux houdt op te bestaan vanaf juli 2023. Vanaf dat moment gaat het volledig op in Nintendo of Europe.

Nintendo maakt de samenvoeging bekend tijdens hun financiële briefing van november 2022. Ook Nintendo of France en Nintendo Ibérica gaan vanaf die datum samen. Nintendo of Europe is dan het enige bedrijf dat blijft bestaan.

In een statement aan N1-UP laat Nintendo Benelux weten dat het kantoor in Nieuwegein volledig operationeel blijft, en zijn deuren niet sluit.

Nintendo Benelux gaat samen om “de efficiëntie van de onderneming” te verhogen, alsmede om het maken van interne beslissingen te versnellen. Om de samenvoeging te bewerkstelligen, krijgt NoE in januari 2024 een andere naam: Nintendo of Europe AG. Deze wordt nogmaals (en waarschijnlijk definitief) gewijzigd tot Nintendo of Europe SE in augustus van dat jaar.

 

Nintendo Benelux sluit de deuren niet

Na een vraag van N1-UP, zegt Nintendo Benelux in een toelichting dat lokale kantoren grotendeels hun functies behouden, en dat er geen ontslagen of kantoorsluitingen ontstaan door de samenvoeging. Hun officiële statement:

“De lokale kantoren behouden grotendeels hun functies, inclusief sales en marketing, met de uitzondering van enkele interne bedrijfsondersteunende functies die worden afgehandeld door Nintendo of Europe. De herstructurering omvat geen ontslagen of kantoorsluitingen.”

Het kantoor in Nieuwegein blijft ook in en na 2023 functioneren.

De voorkant van het bedrijvenpand in Nieuwegein waar Nintendo Benelux in is gevestigd.

Nintendo Nederland wordt in 1993 opgericht. Het neemt vanaf dat jaar de distributie van Nintendo-producten over van Bandai. In hetzelfde jaar richt The Big N de dochterondernemingen in Frankrijk en Spanje op. In 2000 wordt de organisatie verantwoordelijk voor zowel de Nederlandse als Belgische markt, en verandert het zijn naam in Nintendo Benelux.

In 1994 kwam het bedrijf in het nieuws door een unieke actie tegen piraterij: ze reden met een stoomwals over 10.000 vervalste Game Boy-spellen heen. Het bedrijf zou in 2023 zijn dertigste jubileum vieren.

Nintendo Benelux is verantwoordelijk voor het contact met de pers (zoals N1-UP) en winkels, maar ook de marketing van Nintendo-producten. Daarnaast hielpen ze onder andere mee aan de hoofdprijs voor onze Scarlet / Violet-prijsvraag. Ze zijn ook op events in Nederland en België te vinden en tuigden het Seasonal Circuit Benelux-toernooi op in Mario Kart 8 Deluxe.

Bron foto headerafbeelding: Erwin van der Mark (via Google Maps)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

08-11-2022

#7431‍

427 comments

Dit vind ik eerlijk gezegd erg jammer, gezien ik sinds dit jaar 2 handgeschreven brieven stuurde naar Nintendo Nederland en eigenlijk van plan was om dat meer te doen. Ik kreeg op mijn eerste brief, na mijn verzoek, ook een handgeschreven brief van ene Erik terug. Ik vond dat zelf erg tof dat ze er in hadden verdiept, dat ik opnieuw een brief in augustus stuurde. Daar heb ik nog geen antwoord op, maar kreeg laatst via de mail te horen dat ze dat nog wel van plan zijn te doen.

Dus dit betreurt mij wel, gezien ik graag als fan toch nog had willen corresponderen via handgeschreven brieven. Dit omdat ze vast allemaal een tal aan korte Twitter berichten en e-mail binnenkrijgen die minder persoonlijk aanvoelen, terwijl met een handgeschreven brief je laat zien wie je bent en waar je voor staat, middels bvb je handschrift. En ze waarschijnlijk weinig tot geen andere post krijgen van fans, kunnen ze mijn brieven altijd bewaren.

Apenknul

08-11-2022

#7433‍

427 comments

Ik zie nu pas dat ik over iets heen heb gelezen. Excuus, ik ben nog op mijn werk mogelijk kan ik dus nog brieven schrijven

 

Erik

08-11-2022

#7437‍

266 comments

Wat cool dat je dat doet, Alfons. Het bericht is pas net geüpdate trouwens, dus kan zijn dat dat statement van Nintendo nog niet erbij stond. 

Apenknul

08-11-2022

#7441‍

427 comments

Mijn eerste brief ging over eenzaamheid binnen jongeren van 20+ jaar, gezien ik een van de vele mensen ben die daar een beetje onder lijdt, en ook dat mensen met autisme moeite met contact hebben. Der was een aantal jaar geleden een hele #eenzamejongeren en #maatjegezocht op twitter voor die mensen. Mijn vraag aan Nintendo Nederland was of zij in dat onderwerp iets konden betekenen, gezien Nintendo in Online en Offline multiplayer altijd wel mensen bij elkaar brengt. Helaas konden ze daarin weinig betekenen😅