Monster Hunter Rise niet langer console-exclusive op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 2 dec 22 om 14:07

  • Dennis

Monster Hunter Rise komt begin volgend jaar uit op de PlayStation 4 en 5 en de Xbox-familie. Daarmee is het spel niet langer console-exclusief voor Nintendo.

In een video laat Capcom weten dat Monster Hunter Rise¬†ook naar de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S en X, en Xbox One komt. Vanaf 20 januari 2023 is de game daar ook speelbaar. Op dag 1 zal deze ook uitkomen voor Microsoft’s Game Pass.

De trailer belooft dat er gebruik zal worden gemaakt van de extra grafische kracht van de consoles, want een resolutie van 4K op 60Hz is ondersteund. Daarnaast zal het spel ook 3D audio hebben. De uitbreiding Sunbreak volgt in het voorjaar van 2023.

Op dit moment lijken de nieuwe versies geen cross-play of cross-save te ondersteunen. Het is daarom niet mogelijk om samen te spelen met jagers die een andere versie hebben, of om je voortgang mee te nemen naar een ander platform.

Monster Hunter Rise kwam in maart 2021 uit als console-exclusieve game voor de Nintendo Switch en werd door ons beoordeeld met een 8. Afgelopen juni volgde de grote uitbreiding Sunbreak, die maar liefst een 9.8 scoorde! Sunbreak kreeg vorige week zijn derde gratis title update, die nog meer monsters toevoegt.

Wat vind jij ervan dat Rise de stap maakt naar de andere consoles? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

02-12-2022

#7764‍

427 comments

De game was al niet meer exclusive, gezien het al op PC kwam, of tellen we PC niet als console?

Ik wil de game graag spelen, maar ik weet niet of het voor mij geschikt is, gezien ik erg slecht ben in RPG'S

Robin

05-12-2022

#7782‍

270 comments

Je zou ook een maandje GamePass kunnen proberen gezien de game daar ook op gaat komen . Ik ben blij dat deze game bij zoveel mogelijk mensen wordt terecht komt. Ben heel benieuwd wat het verder met de community doet ^^

Dennis

02-12-2022

#7766‍

42 comments

PC master race, dus die rekenen we niet mee! Grapje natuurlijk maar meestal staat de PC los van de consoles. Je ziet het ook vaak bij Indies, die zijn dan console exclusive maar komen dan ook op Steam uit.

En Monster Hunter (Rise) is eigenlijk helemaal geen RPG, maar een actiegame met wat RPG elementen. Het draait echt om gevechten, waarbij reflexen en het leren herkennen van patronen essentieel is. Geen ellenlange dialogen of random encounters in deze games!

Ik zou zeggen probeer de demo maar dat is eigenlijk slecht advies, want de demo's zijn niet vriendelijk voor nieuwkomers. Monster Hunter Rise zelf is echter wel de meest vriendelijke, gestroomlijnde editie, perfect voor de beginnende Hunter!