Microsoft had opnieuw ambities om Nintendo te kopen in 2020

  • Nieuws

  • 19 sep 23 om 18:49

  • Erik

Microsoft had opnieuw intenties om Nintendo te kopen in 2020. Dit blijkt uit een uitgelekte interne mail van Xbox-CEO Phil Spencer.

Spencer zegt in een mail dat hij het eens is met Microsoft-CCO Takeshi Numoto, dat Nintendo “DE belangrijkste toegevoegde waarde” voor de organisatie zou zijn in Gaming. Hij voelt dat dit een goede stap zou zijn voor beide bedrijven, gezien het feit dat Nintendo’s toekomst op dit moment afhankelijk is van hun eigen hardware.

De CEO van Xbox benoemt dat hij meerdere conversaties met het leiderschap van Nintendo heeft gehad over een meer innige samenwerking, en dat hij voelt dat Microsoft het enige bedrijf is dat succes hierin kon hebben. Het is niet alleen bij gesprekken gebleven: een voormalig lid van hun Board of Directors, ValueAct, investeerde daarnaast hevig in aandelen van The Big N.

Het is echter het feit dat Nintendo “op een grote zak aan geld zit” wat een dergelijke overname lastig maakt, geeft Spencer ook in diezelfde mail toe. Op de korte termijn ziet hij daarom ook weinig mogelijkheden; en hij ziet geen brood om een overname te forceren.

De mail die Phil Spencer van Microsoft stuurde over kopen Nintendo in 2020

De mail die Phil Spencer in juni 2020 aan Takeshi Numoto stuurde.

De mail is onderdeel van een groot lek aan bewijsmateriaal omtrent de overname van Activision Blizzard. Een pijnlijk voorval: in tegenstelling tot andere bewijsstukken, was het niet de bedoeling dat dit openbaar werd gemaakt. Er lekte bijvoorbeeld ook dat Bethesda werkt aan remasters van Oblivion en Fallout 3.

Op dit moment is er nog niets gebleken van de plannen van Microsoft. De relatie tussen de twee is echter stabiel: er zijn meerdere Microsoft-spellen naar de Nintendo Switch gekomen, waaronder Ori and the Blind Forest en Cuphead.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft Nintendo probeerde over te nemen: tussen 1999-2000, vlak voor de release van de eerste Xbox, deden ze ook meerdere pogingen.

Bron: Stephen Totilo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Luigi's Mansion 2 HD game header Nintendo Switch

1

Nieuws Video Luigi's Mansion 2 vergelijkt graphics Switch met 3DS

20-09-2023

3

Thijmen

Amy_Rose_Sonic_adventure_style_fanart

1

Nieuws Krijg een gratis Sonic Superstars cosmetic met de nieuwsbrief van Sega

19-09-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

19 sep 23 om 20:42

#11508‍

2295 XP | 443 comments

De kans is natuurlijk nooit aanwezig geweest en gaat ook nooit komen. Als het wel was gebeurd, had Microsoft alles wat Nintendo was kapot gemaakt. 

rob1N

20 sep 23 om 01:24

#11509‍

4321 XP | 829 comments

denk ik niet eerlijk gezegd... Ik denk eerder dat de Nintendo studios gewoon blijven bestaan en developen. Ik denk dat het resultaat gewoon Nintendo games op de Xbox is met betere online capaciteiten.

Paul

20 sep 23 om 09:05

#11513‍

3069 XP | 516 comments

Vergeet de microtransacties niet, games als een service (GaaS), en day one patches groter dan de game  

Fl@ppy

20 sep 23 om 09:51

#11514‍

2295 XP | 443 comments

Waar zijn Banjo en Kameo en zoveel anderen dan? Zoveel studios opgekocht, maar er komt niks. 

charlie1

20 sep 23 om 11:07

#11516‍

86 XP | 16 comments

Ik herinner me één van de weinige interviews die Hiroshi Yamauchi gaf waarin dit onderwerp ter sprake was gekomen. Het was de eerste poging van Microsoft om Nintendo over te nemen toen ze in slechte papieren zaten. 

De samenwerking met Sony werd opgeschort en de komst van de Playstation had Nintendo veel pijn gedaan. 

Hiroshi Yamauchi gaf destijds toe dat 25 miljard dollar een zeer aantrekkelijk bod was maar hij was bang wat er met Nintendo ging gebeuren.

Als je meer dan 52 jaar hart en ziel gestoken hebt in het bedrijf, ups en downs gekend hebt. 2 maal aan het faillessement ontsnapt bent om opeens je kind aan een vreemde over te laten dan begin je na te denken. Geld had hij verre van nodig. Hij weigerde zelf zijn ontslag bonus van 15 miljoen dollar waar hij recht op had. Hij zei dat het bedrijf  het beter nodig had dan hem.

Over de onderhandelingen zei hij dat de Microsoft delegatie zich arrogant opstelde en dat ze alles met geld konden kopen.

Zijn wens was dat Nintendo zijn eigen weg bleef gaan en dat het altijd in Japanse handen zou blijven. 

Persoonlijk hoop ik dat alles blijft zoals het is. Dat het bedrijf mij zal blijven verrassen en altijd een glimlach op mijn gezicht zal toveren.