Makers Genshin Impact kondigen Zenless Zone Zero aan

  • Nieuws

  • 14-05-2022 01:02

  • Rik

1

Terwijl Nintendo fans nog altijd op de Switch-versie van Genshin Impact wachten (die dus niet is gecanceld!) heeft de Chinese ontwikkelaar miHoYo hun volgende grote project aangekondigd. Het gaat om de ‘urban fantasy action RPG’ Zenless Zone Zero. Net als Genshin Impact zal dit een Free-to-Start game worden.

Zenless Zone Zero komt in eerste instantie enkel naar PC, iOS en Android, maar moet later ook naar andere platforms komen. Welke dit zijn is niet bekend gemaakt, maar miHoYo heeft als strategie om hun spellen op zo veel mogelijk platforms uit te brengen. De kans is dus groot dat Zenless Zone Zero op termijn ook naar Nintendo-hardware komt. Of dit ook de Nintendo Switch zal zijn is nog maar de vraag. Het bedrijf gaf recent nog aan dat de hardware-beperkingen van de Nintendo Switch de reden zijn dat de Switch-port van Genshin Impact zo lang op zich laat wachten. Zenless Zone Zero zal ongetwijfeld hogere hardware-eisen hebben waar de jaren oude Tegra-chips van de Nintendo Switch mogelijk niet aan voldoen.

Welcome to New Eridu

Zenless Zone Zero speelt zich af in een post-apocalyptische stad en zal een op actie gericht combat-systeem krijgen. Spelers zullen de rol van ‘Proxy’s’ op zich nemen en moeten tijdens het verhaal de mysteries van New Eridu zien te ontrafelen. De stad New Eridu is het laatste bastion van een moderne stedelijke beschaving. De ‘Hollows’, een bovennatuurlijke ramp, hebben de rest van de beschaving van de kaart geveegd. Hollows verschijnen uit het niets en groeien dan exponentieel, waardoor er chaotische dimensies ontstaan. In deze chaos kom je de mysterieuze Ethereal-monsters tegen. New Eridu wist echter als enige stad de technologie te ontwikkelen waardoor er ook energie en middelen geoogst kunnen worden uit de Hollows. De stad overleeft op deze ‘oogsten’. Bekijk de vrijgegeven trailer voor Zenless Zone Zero hieronder:

Er is nog geen release-datum bekend voor Zenless Zone Zero. Wel heeft miHoYo een beta-test aangekondigd op de platforms waar de game als eerste op uitkomt.

Zou jij Zenless Zone Zero graag snel op Nintendo-hardware zien verschijnen? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

0

Special Fan Friday: Nopon-plushies!

07-10-2022

1

Rik

9

Media Nintendo deelt eerste trailer The Super Mario Bros. Movie

06-10-2022

3

Erik

1

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet & Violet toont drie onbekende Pokémon

06-10-2022

2

Evelyne

Discussieer met ons mee!

Mitch

14-05-2022

#4913

Vette trailer wel, lijkt wel een mix tussen Jet Set Radio en Danganronpa qua vibe en artstyle.