LEVEL-5 CEO: 'Volgende Yo-kai Watch vordert gestaag'

  • Nieuws

  • 12 jul 23 om 16:32

  • Rik

Gisteren konden we al melden dat LEVEL-5 een 10th anniversary-site lanceerde voor hun Yo-kai Watch-serie. De CEO van LEVEL-5 heeft ook een duit in het zakje gedaan over de toekomst van de serie.

LEVEL-5 oprichter en CEO Akihiro Hino liet op Twitter van zich horen. Hij memoreerde de tiende verjaardag van Yo-kai Watch en wees zijn volgers op de nieuwe jubileumsite. Hij sloot echter af met wat informatie over de volgende game in de serie:

 

Vandaag is de 10e verjaardag van Yokai Watch. Het is vroeg… Bedankt voor alle felicitatietweets! Een speciale website voor de 10e verjaardag is nu open, dus kom vandaag nog langs!

https://youkai-watch.jp/10th-anniversary/

Het volgende werk in de lijn van YOKAI WATCH vordert ook gestaag. De aankondiging laat nog even op zich wachten, maar kijk er alsjeblieft naar uit!

Eerder dit jaar liet Hino ook al weten dat de volgende Yo-kai Watch in ontwikkeling was. De originele Yo-kai Watch was een hype in Japan die vergelijkbaar was met het succes van de Pokémon-serie. In tegenstelling tot Pokémon kon LEVEL-5 dit succes niet volhouden. Waar de eerste drie Yo-kai Watch-spellen elk minstens twee miljoen exemplaren in Japan wisten te verkopen, haalde Yo-kai Watch 4 slechts 300.000 verkochte exemplaren. Extra pijnlijk aan deze lage verkoopcijfers was het feit dat Yo-kai Watch 4 ook nog eens de eerste game in de serie was die op meerdere platforms uitkwam. Yo-kai Watch 4 kwam in 2019 uit in Japan, maar is vooralsnog nooit in het Westen uitgebracht.

Yo-kai Watch ontbreekt tussen de games van LEVEL-5 tot en met 2024.

Waarschijnlijk kunnen we de volgende Yo-kai Watch pas na 2024 verwachten. Tijdens hun jaarlijkse VISION-presentatie in maart toonde LEVEL-5 hun games voor de komende twee jaar. Yo-kai Watch ontbrak hierbij.

Kijk jij uit naar de volgende Yo-kai Watch of ben jij wel over de serie heen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

11

Special Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

12-07-2023

14

Rik

Atelier Marie Remake: the Alchemist of Salburg – Een tijd- en zorgeloze RPG

0

Review Atelier Marie Remake: the Alchemist of Salburg - Een tijd- en zorgeloze RPG

12-07-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

13 jul 23 om 09:31

#10746‍

3082 XP | 579 comments

Moeilijk om te zeggen of het überhaupt naar het westen komt. Ik wil het wel, is ook een van de weinig RPG's die ik graag wil hebben, maar tis lastig om te zeggen of de serie weer hier naartoe komt.

Rik

13 jul 23 om 13:02

#10748‍

4236 XP | 630 comments

Tussen de lijntjes door lijken we te kunnen lezen dat het een soort van reboot voor de serie moet worden. Als de vijf titels die nu naar het Westen komen het hier op zijn minst een beetje okee doen, dan verwacht ik Yo-kai 5 ook wel.

Dat gemis van deel 4 zal niet zo'n groot probleem zijn: in Japan heeft ook driekwart van de voormalige fans hem links laten liggen, dus ze zullen de gebeurtenissen uit die titel niet verplichte kost maken om het vervolg te begrijpen.

Apenknul

13 jul 23 om 13:06

#10749‍

3082 XP | 579 comments

Wat ik me afvraag is of Yokai 4 wel voldoende promotie heeft gekregen in Japan? Het leek me namelijk wel een game die het juist goed zou doen daar

Rik

13 jul 23 om 14:55

#10750‍

4236 XP | 630 comments

Daar... heb ik ook geen goede kijk op

Wat ik wel snel kan terugvinden is dat in eerste instantie maar 20% van de fysieke exemplaren verkocht werden, wat aangeeft dat zowel LEVEL-5 als de Japanse retailers er van tevoren niet van uit gingen dat de game het slecht zou doen.