LEVEL-5 lanceert site voor 10 jaar Yo-kai Watch

  • Nieuws

  • 11 jul 23 om 12:57

  • Rik

LEVEL-5 heeft een jubileumsite gelanceerd voor de Yo-kai Watch-serie. Het is dit jaar tien jaar geleden dat de eerste Yo-kai Watch-game uitkwam.

De eerste Yo-kai Watch (3DS) kwam in 2013 uit in Japan. In Europa moesten we wachten tot 2016 voor we aan de slag konden met de game. De game is gebaseerd op de Yōkai uit de Japanse mythologie. De speler neemt de rol aan van Nate, een gewone Japanse jongen die dankzij de Yo-kai Watch de gave krijgt om deze wezens te zien. Sommige mensen raken bezeten door Yo-kai waardoor ze zich vreemd gaan gedragen. De gameplay van Yo-kai Watch draait erom zoveel mogelijk vriendelijke Yo-kai te verzamelen, vijandige Yo-kai in gevechten te verslaan en bezeten mensen te bevrijden van Yo-kai-invloeden.

Yo-kai Watch werd een fenomeen dat deed denken aan het succes van de Pokémon-serie: er volgden al snel vervolgen, spin-offs en een anime-serie. Yo-kai Watch kon dit succes echter niet lang volhouden, de Pokémon-achtige interesse daalde met elk deel. Het inzakkende succes van de serie werd zelfs verantwoordelijk gehouden voor het terugtrekken van LEVEL-5 uit de Westerse markt. In Japan werd eerder dit jaar aangekondigd dat de anime-serie, waarvan hier alleen het eerste seizoen is uitgezonden, tijdelijk werd stopgezet. LEVEL-5 gaf in reactie op het stopzetten van de anime-serie aan te werken aan ’the next great thing’ voor de Yo-kai Watch-serie.

Het logo voor de ’10th anniversary’. We zien de personages Nate, Whisper en Jibanyan.

10th anniversary

De staat van de serie en de teaser voor de toekomst maken de viering van het jubileum extra interessant. Mogelijk krijgen we een glimp te zien van de toekomst van de serie. Volgens Gematsu bestaat de jubileum-viering ten minste uit ‘een aantal initiatieven’, waaronder Youtube-screenings van de films met cast-commentaren en meer. Inmiddels richt LEVEL-5 zich ook weer op het Westen met hun games, waardoor eventuele game-aankondigingen ook naar het Westen kunnen komen. Yo-kai Watch 4 (2019) wacht nog altijd op een Westerse release. In Japan kwam de laatste Yo-kai Watch-game uit in 2020.

Hoop jij op de aankondiging van een nieuwe Yo-kai Watch game tijdens de tiende verjaardag van de serie? Of ben jij al blij met de Westerse release van deel 4? Laat het ons weten in de comments!

Bron: youkai-watch.jp

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Nintendo deelt video met eShop-hoogtepunten van juni 2023

0

Media Nintendo deelt video met eShop-hoogtepunten van juni 2023

11-07-2023

1

Thijmen

D-corp

1

Nieuws Multiplayerspel D-Corp lanceert 21 juli op Switch

11-07-2023

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Paul

11 jul 23 om 13:11

#10727‍

3069 XP | 516 comments

Ik vind de meeste games die ze uitbrengen niet zo spannend, dus ik lig er niet wakker van. Jammer voor de fans, want als ik het zo lees zijn het kwalitatief prima games. 

ShiroKuma

12 jul 23 om 13:55

#10736‍

5 XP | 1 comments

Hoop dat ze nog een nieuwe FFXIV evenement houden.