Kingdom Hearts mogelijk ook naar Switch zónder Cloud

  • Nieuws

  • 16 okt 21 om 00:46

  • Rik

  • 3

Na de aankondiging van Sora als laatste toevoeging aan Super Smash Bros. Ultimate werd ook aangekondigd dat alle belangrijke delen uit Sora’s Kingdom Hearts-serie naar de Switch komen. Het gaat echter wel om Cloud-games die je moet streamen en niet om ports die op je eigen Nintendo Switch draaien. In een interview met Nintendolife geeft de producer van de Kingdom Hearts-serie aan dat zulke ports voor de toekomst niet zijn uitgesloten.

De producer voor de Kingdom Hearts-serie, Ichiro Hazama, reageerde op de vraag waarom Square Enix ervoor gekozen heeft om de Kingdom Hearts games via de Cloud naar de Nintendo Switch te brengen. Andere oudere Square Enix games zoals Final Fantasy X|X2 konden immers wel geport worden (vertaald):

Al enige tijd had onze regisseur Tetsuya Nomura de wens om de Kingdom Hearts-serie aan te bieden aan Nintendo Switch-spelers, omdat hij op de hoogte was van de vraag. Er is intern dus veel beraadslaging over geweest. Om deze titels naar de Nintendo Switch te brengen bleek om verschillende redenen nogal lastig. Waaronder de opslagcapaciteit van de hardware, maar we zijn enthousiast dat we het met de Cloud-service toch voor elkaar hebben gekregen.

Op dit moment is er nog geen besluit gevallen over een native-versie [van Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix]. We zijn ervan overtuigd dat op dit moment de Cloud-versie de beste manier is om de game naar het Nintendo Switch-publiek te brengen. Maar we worden altijd enthousiast van feedback van onze fans en willen ze graag bedanken voor hun ondersteuning.

Hoewel er dus nog niks zeker is, bestaat er nog altijd een kans dat sommige Kingdom Hearts games alsnog geport worden naar de Nintendo Switch.

Wacht jij tot er meer zekerheid is over ports voor de Nintendo Switch, of ga je toch gelijk voor de Cloud-versies van de Kingdom Hearts games?  Laat het ons weten in de comments. 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Trailer en releasedatum voor Disney Magical World 2: Enchanted Edition

0

Nieuws Trailer en releasedatum voor Disney Magical World 2: Enchanted Edition

16-10-2021

0

Rik

Crash-veroorzakende bug in Metroid Dread: patch aangekondigd

0

Nieuws Crash-veroorzakende bug in Metroid Dread: patch aangekondigd

15-10-2021

1

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

16 okt 21 om 02:00

#2031‍

3802 XP | 715 comments

Voor KH3 zou ik het snappen, maar de rest lijkt me niet Cloud waardig. Mocht er in de toekomst toch nog een niet Cloud versie zijn, ben ik bereid om deze serie in te stappen.

Yosher

16 okt 21 om 09:24

#2037‍

5899 XP | 1092 comments

Daar sluit ik me bij aan. Als zij bereid zijn de moeite te doen voor propere, non cloud versies voor alles behalve KH3, dan ben ik bereid mijn hard verdiende centen hieraan uit te geven. Eerder niet. 

Martijn

16 okt 21 om 13:01

#2041‍

3584 XP | 416 comments

Mee eens. Heb het nog steeds niet op Cloud-streaming: betalen voor iets dat nooit van jezelf zal zijn. Als het eerste en eventueel tweede deel gewoon op cartridge verschijnt, dan maakt het de drempel een stuk lager.