Kadabra keert naar verluidt in juni 2023 terug in Pokémon TCG

  • Nieuws

  • 27 jan 23 om 19:55

  • Erik

  • 2

In juni 2023 verschijnt er naar verluidt voor het eerst weer een Pokémon-kaart van Kadabra. Volgens PokéBeach maakt ‘ie zijn opwachting in de TCG-set ‘Pokémon Card 151’.

Pokébeach had toegang tot een lijst waar alle Pokémon van die set op staan. Naast Kadabra, is er ook een Alakazam ex-kaart, die van het beestje evolueert. Pokébeach kan de lijst niet publiekelijk delen.

Uri Geller, die de Kadabra-kaart ooit verbood omdat de Pokémon op hem gebaseerd was, lijkt de terugkeer te bevestigen tegen Pokébeach: “Hallo vrienden. Ik ben blij dat Pokémon-fans enthousiast zijn over de terugkeer van Kadabra in het kaartspel. Ik wil dan ook alle fans bedanken die me een berichtje stuurden de afgelopen jaren.”

De Japanse Pokémon Card 151-set is een viering van de eerste generatie aan zakmonsters, en gaat ze allemaal bij langs. Hoewel deze set officieel is onthuld, is de terugkeer van Kadabra nog niet door The Pokémon Company bevestigd.

Afbeelding met drie Kadabra-kaarten uit Pokémon TCG

Rechts is de laatste kaart waar Kadabra ooit op verscheen, uit 2002.

Kadabra ontbreekt al meer dan 20 jaar in TCG

Kadabra ontbrak meer dan twintig jaar op Pokémon-kaarten (en de Pokémon-animé) vanwege zijn gelijkenis met illusionist Uri Geller, die een rechtszaak had aangespannen. Niet alleen kan Kadabra lepels buigen, zijn Japanse naam is ‘Yungerer’. In 2020 bracht Geller naar buiten dat hij de aanklacht introk (link naar N1ntendo-archief).

Tegen Pokébeach zei hij nogmaals dat de rechtszaak een fout was. Geller:

“Het was jullie [Pokébeach] en mijn kleindochters die mij er anders over lieten denken. Nu kunnen we allemaal Kadabra terug zien in het kaartspel deze zomer. [..] En ik geef eerlijk toe: ik was een sukkel. Het was een grote fout van mij om Pokémon hierover voor het gerecht te slepen. Kadabra was niets minder dan een eerbetoon Uri Geller. Maar hij is terug nu.”

De laatste keer dat Kadabra op een kaart verscheen was in 2002, in de Skyridge-set ten tijde van Gold & Silver. Sinsdien is er nog maar één Abra-kaart verschenen, alsmede één Alakazam-evolutie.

Op 20 januari verscheen de laatste set van de Sword & Shield TCG. Voor Pokémon Scarlet & Violet stapt The Pokémon Company af van de iconische gele randen.

Bron: Pokébeach

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Ecologisch simulatiespel Imagine Earth komt naar de Switch

0

Nieuws Ecologisch simulatiespel Imagine Earth komt naar de Switch

19-04-2024

1

Dennis

Comfey floreert tot Pokémon Unite-vechter volgende week

0

Nieuws Comfey floreert tot Pokémon Unite-vechter volgende week

27-01-2023

1

Erik

Dit zijn de echte kastelen uit Fire Emblem Engage

3

Special Dit zijn de echte kastelen uit Fire Emblem Engage

27-01-2023

10

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

27 jan 23 om 21:23

#8467‍

2771 XP | 536 comments

Ik kan me dit nog wel herinneren ja. Alweer 20 jaar pfff

Robert86

1 apr 23 om 19:52

#9431‍

5 XP | 1 comments

Flappy, was is de wereld toch klein!