Intel: Chiptekorten zullen zeker tot in 2023 aanhouden

  • Nieuws

  • 23 dec 21 om 16:24

  • Rik

  • 3

Slecht nieuws voor consumenten en fabrikanten wereldwijd: volgens Intel zullen de chiptekorten en leveringsproblemen die 2021 plaagden nog zeker een jaar duren. Dit betekent ook dat bedrijven zoals Nintendo beperkt worden in hun mogelijkheden om aan de vraag naar producten te voldoen.

Pat Gelsinger van Intel had het volgende te zeggen (vertaald):

De totale halfgeleider tekorten zijn bijzonder significant en de halfgeleiderindustrie groeide voor COVID met zo’n 5% per jaar… COVID onderbrak de bevoorradingsketens, waardoor die groei negatief werd… De vraag explodeerde juist naar 20% ten opzichte van het jaar ervoor en de doorbroken bevoorradingsketens creëerden een groot gat… en die explosieve vraag heeft zich voort gezet… Het kost gewoon tijd om de capaciteit op te bouwen om op deze piek te reageren.

Nintendo maakt op dit moment geen gebruik van Intel-chips, maar de door Gelsinger omschreven situatie raakt de hele industrie. Eerder konden we al melden dat Nintendo haar Switch-productie met 20% moest beperken vanwege de tekorten. Toshiba en Nvidia, bedrijven die wel chips leveren voor de Nintendo Switch, hebben ook te leiden onder de tekorten. Toshiba liet het volgende weten (vertaald):

Game console makers behoren tot onze klanten met de sterkste vraag en hun frustraties spijten ons oprecht aangezien we niemand een 100% [leverings]tevredenheid kunnen bieden.

De binnenkant van de Nintendo Switch met zicht op de chips (bron IGN)

Hoewel de levering van de Nintendo Switch nog redelijk op peil bleef hadden vooral de concurrerende Playstation 5 en Xbox series X moeite aan de vraag te voldoen. Dit pakte uit in het voordeel van Nintendo. Een eventuele Switch Pro of Switch 2 zou tot 2023 echter dezelfde problemen ondervinden.

Hoe groot denk jij dat de impact van de chiptekorten zal zijn voor Nintendo? En merk jij de gevolgen ook buiten gaming om? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: Eurogamer via Nintendolife

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Laatste aflevering Pokémon Evolutions online

0

Nieuws Laatste aflevering Pokémon Evolutions online

23-12-2021

1

Rik

De Game of the Year van Mitch: Darksiders 3

3

Special De Game of the Year van Mitch: Darksiders 3

23-12-2021

1

Mitch

Discussieer met ons mee! 3

Cassis

23 dec 21 om 18:13

#2907‍

321 XP | 55 comments

Ik denk dat het wel langer dan 2023 gaat duren, tenzij ze ook (net als Sony bedrijf) hun eigen fabriek gaan opzetten en onafhankelijk zal zijn voor de derden.

calvin

24 dec 21 om 04:48

#2914‍

235 XP | 31 comments

Na volgend jaar met de economische crash denk ik dat 2023 het niet gaat worden. Dus misschien komt er wel nooit een Switch Pro

Fl@ppy

24 dec 21 om 10:58

#2916‍

2831 XP | 548 comments

Heel niet erg als de Switch 2 nog een paar jaar laat wachten.