Nieuwe stemacteur Super Mario mogelijk gelekt

  • Nieuws

  • 13 okt 23 om 09:16

  • Robin

  • 1

Update 2023-10-13, 09:16: Mick Wingert laat in een statement van zijn vertegenwoordiger weten dat hij niet de stem is van Super Mario.

Het statement is opgehaald door IGN. Op hun website schrijven ze het volgende:

“Mick Wingert zijn officiële antwoord was, hoewel hij zijn betrekking bij Super Mario Bros. Wonder niet kan bevestigen of tegenspreken, dat ‘hij kan bevestigen dat hij NIET de stem van Mario is.’”

Hoewel door zijn bewoording de kans aanwezig is dat hij wel bij het spel betrokken is, lijkt het er sterk op dat iemand anders de stem van Super Mario inspreekt.

In het lek stond niet expliciet dat Wingert zijn stem was. Leakers kwamen bij hem door de eliminatie van andere namen.

Origineel, 2023-10-12 14:44:

Een demo-build van Super Mario Bros. Wonder zou in handen van een derde zijn gekomen. Hierdoor is de mogelijke nieuwe stem van Super Mario bekend.

Uit een gelekte lijst met namen blijkt dat de nieuwe stemacteur van Mario en Luigi mogelijk Mick Wingert is. Mick Wingert doet al meer stemwerk in de video game industrie, zo speelt hij onder andere Il Dottore in Genshin Impact en Shu Amiguchi in 13 Sentinels: Aegis Rim. Men kwam bij hem door andere namen weg te strepen.

Daarnaast is Ewout Eggink de Nederlandse stem van de babbelbloemen. Eggink werkt sinds 1980 onder naam Via dell’Arte in de creatieve industrie.

De volledige lijst is samengevat op Famiboards.

Gezien de demo-build ontzettend gestript was, zijn er nog geen spoilers te vinden op het internet.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout.

De Super Mario Bros. Wonder-Direct

Bij Super Mario Bros. Wonder krijgt Mario na meer dan twintig jaar een nieuwe stemacteur. Shigeru Miyamoto nam in september een speciale video op voor Chris Martinet, die bijna dertig jaar zijn stem in sprak. Nintendo liet weten dat we pas bij release achter het nieuwe geluid van de besnorde loodgieter zouden komen.

Super Mario Bros. Wonder ligt vanaf 20 oktober in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.

 

Wat vind jij van de mogelijke nieuwe Mario stemacteur? En had je Ewout Eggink verwacht als de Nederlandse babbelbloem? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famiboards

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Nintendo past box- en key-art Princess Peach: Showtime! aan

1

Nieuws Nintendo past box- en key-art Princess Peach: Showtime! aan

13-10-2023

2

Thijmen

Vang Hisuian Decidueye in Tera Raid Scarlet & Violet dit weekend

0

Nieuws Vang Hisuian Decidueye in Tera Raid Scarlet & Violet dit weekend

13-10-2023

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

lifegiving

13 okt 23 om 17:32

#11782‍

2166 XP | 353 comments

Dan toch maar weer blijven zoeken!