Bevestigd: Super Mario Bros. Wonder krijgt nieuwe stemacteurs

  • Nieuws

  • 21 aug 23 om 22:00

  • Rik

  • 1

Nintendo heeft officieel bevestigd dat Super Mario Bros. Wonder gebruik maakt van nieuwe stemacteurs.

Vandaag bevestigde Nintendo deze wisseling van de wacht tegen IGN en Eurogamer: ‘Charles Martinet is niet betrokken bij Super Mario Bros. Wonder’.

Ook bij het aankomende WarioWare: Move It! wordt gebruik gemaakt van een nieuwe stem voor Wario.

De eerste trailer met (zo blijkt nu) de nieuwe stemmen.

Wie het stokje heeft overgenomen wil Nintendo op dit moment nog niet bekend maken. Het lijkt er op dat Nintendo Martinet de kans geeft publiekelijk afscheid te nemen van zijn rol. Hoewel Charles Martinet geen officieel stemmenwerk meer zal leveren voor de games, ontslaat Nintendo hem niet. The Big N heeft de nieuwe rol als Mario Ambassador in het leven geroepen voor Martinet. Charles zal ‘de wereld over reizen om het plezier van Mario te delen’ in zijn nieuwe functie.De precieze invulling van de rol moet nog blijken. Nintendo bracht het volgende statement naar buiten (vertaald):

Hoewel Charles niet betrokken is bij Super Mario Bros. Wonder, zijn we verheugd om zijn nalatenschap en bijdragen te eren en vooruit te kijken naar wat hij gaat doen als Mario Ambassador. De stemacteurs van de personages zullen worden genoemd in de credits van het spel, dus wacht alsjeblieft tot het spel wordt uitgebracht.

Charles Martinet was 30 jaar lang de stem van onder andere Mario, Luigi, Waluigi, Wario en meer personages. Eerder kwam naar buiten dat hij niet langer de stem is van Super Mario. Een aantal fans speculeerde gelijk na de eerste trailer voor “SMBW” al over een andere stemacteur, omdat ze Mario nét wat anders dan gebruikelijk vonden klinken. Deze speculatie werd destijds echter grotendeels afgewezen.

Wie denk jij dat de nieuwe stem van Mario is in Super Mario Bros. Wonder? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

0

Nieuws Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

15-05-2024

1

Coen

Sea of Stars key art main image

1

Nieuws Sea of Stars krijgt fysieke release

21-08-2023

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Charles Martinet stopt als de stem van Super Mario

8

Nieuws Charles Martinet niet langer de stem van Super Mario

21-08-2023

5

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

23 aug 23 om 11:59

#11169‍

5177 XP | 640 comments

Dat verklaart dus dat sommigen hoorden dat Mario's stem uit de eerste trailer voor Super Mario Bros Wonder anders klonk maar gelukkig benadert het vrij dicht zijn voorgaande stem dus Nintendo heeft zo te horen al een goede vervanger gevonden.