Gerucht: 1-2 Switch vervolg geflopt tijdens playtesten; Nintendo onzeker over release

  • Nieuws

  • 7 jun 22 om 22:22

  • Ness

Nintendo heeft gewerkt aan een vervolg op 1-2 Switch. Deze was echter zo slecht beoordeeld tijdens het playtesten dat Nintendo nog aan het bedenken is wat ze ermee gaan doen.

Imran Kahn van Fanbyte dient ons het gerucht van vandaag op; deze zou bevestigd zijn door meerdere betrouwbare bronnen. De informatie uit dit artikel is echter niet bevestigd door Nintendo zelf, dus neem ook dit gerucht zoals altijd met een gezond korreltje zout.

Een onverwachts succes

Nintendo zou namelijk na het onverwachtse succes van 1-2 Switch (het spel verkocht maar liefst 3,45 miljoen exemplaren) begonnen zijn aan een vervolg. Nintendo EPD Group 4 zou hieraan gewerkt hebben, hetzelfde team dat het orginele spel ontwikkelde, en zou het uiteindelijk “Everybody’s 1-2 Switch” noemen. De ontwikkelaars worstelden al gauw met de vraag: hoe maak je een vervolg op 1-2 Switch op een manier dat het origineel niet vervangt? Daardoor zou het origineel namelijk weer minder verkopen.

Het team haalde inspiratie uit de Jackbox Party Pack, een serie aan games met verschillende minigames waarin je met je mobiel kunt deelnemen. Onze Kitty was in ieder geval fan van deeltje 7 in de Jackbox-serie. In plaats van slechts twee spelers zoals in het origineel, zou Everybody’s 1-2 Switch gebruik maken van smartphones zodat iedereen kan meespelen. De 1-2 Switch van iedereen dus. Dit zou de vorm aannemen van een soort game-show compleet met een host en met tot wel 100 spelers speelbaar.

Van paard tot ”paardenschijt”

De host van het spel nam de vorm aan van een paard op twee benen; alsof iemand een rubberen paardenmasker opzet. Het personage werd letterlijk ‘horse’ genoemd, omdat dat iets weg had van het woord ‘host’. Kahn benoemt in zijn artikel ook een paar voorbeelden van de minigames. Zo zou je in sommige spellen de ruimte om je heen moeten gebuiken zoals bij stoelendans of kon je bingo spelen met behulp van je telefoon. Een ander voorbeeld is flesje draaien waarbij je iets aardigs over de ander moest zeggen. De hoofdmodus, Team Battle Mode, veranderde het spel in een minigame-competitie tussen twee teams.

Echter testte het spel verschrikkelijk. De doelgroep, bestaande uit ouders en kinderen, vond de minigames zo saai dat die vaak niet eens rondes af wilde maken. Een voorbeeld dat wordt genoemd, is hoe gebruikers tijdens bingo hun Joy-Con zo moeten bewegen alsof ze een nummer op moesten graven en gingen voorlezen. Het werd een langdradig proces genoemd.

Het spel was er zo slecht aan toe dat bronnen het spel ”Paardenschijt” als koosnaampje gaven, dankzij de paardenhost die in de hoofdmodus prominent aanwezig is. Niemand zou verwacht hebben dat Everybody’s 1-2 Switch zo slecht zou testen. Verscheidene vertrouwde Nintendo-medewerkers trokken zelfs aan de bel dat de game op deze manier uitbrengen, Nintendo’s reputatie als goede software ontwikkelaar zou schaden.

1-2-en dan?

Intussen ging Nintendo door met andere praktische zaken als de cover art printen, ervan uitgaand dat extra ontwikkeltijd geen probleem zou zijn. Volgens Kahn’s bronnen zou er een groot aantal lege game cases voor het spel aan het verstoffen zijn. Nintendo’s plannen voor het spel zijn op het moment onduidelijk. Sommige bronnen meldden dat het idee van nog een 60,- release te aantrekkelijk is voor Nintendo’s leidinggevenden: 1-2 Switch verkocht namelijk ook wonder boven wonder uitstekend. Andere werknemers zouden een release op Nintendo Switch Online + geopperd hebben, hopend dat de kwaliteit minder uitmaakt als spelers niet (extra) hoeven te betalen. Hoewel het uiteraard mogelijk is dat het Everybody’s 1-2 Switch nooit het daglicht zullen zien, geloven Kahn’s bronnen erin dat Nintendo het spel in een vorm uit zal brengen.

Wat denk jij over dit gerucht: denk je dat er een stukje waarheid in zit? En zit je überhaupt te wachten op een 1-2 Switch-vervolg? Wij vonden 1-2 Switch destijds toch een minderwaardig spel in onze review. Discussieer met ons mee in de reacties!

Bron: Fanbyte

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Yosher

07-06-2022

#5262

668 comments

Waarom deze game überhaupt een succes is, is mij echt een raadsel eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat mensen hier echt veel plezier aan beleven tenzij ze een kick krijgen met zichzelf belachelijk maken.

Robin

07-06-2022

#5263

233 comments

Het heeft een beetje het Wii gevoel. Daarnaast is het een leuke game om thuis te hebben voor als je wat hebt gedronken en kort wilt spelen. Om er nou 60 EUR voor te betalen is dan ook wel weer gek. Ik heb het zelf ook niet en had het eerder bij de Nintendo Switch erbij gezien, maar helaas. Hoop dat ze deze dan ook gratis toevoegen aan NSO+.

Yosher

07-06-2022

#5265

668 comments

Ja, precies wat je zegt eigenlijk. Dit had net als Wii Sports gewoon een pack-in moeten zijn, of op z'n hoogst een budget titel op de eShop, maar geen full-priced game. Maar blijkbaar had het toch succes, dus ik ben bang dat het nooit gratis wordt toegevoegd aan NSO+. Zijn sowieso nog geen volledige Switch games daaraan toegevoegd tot op heden en ik denk niet dat dat gaat veranderen eerlijk gezegd.

Monokuma

08-06-2022

#5267

87 comments

Destijds - en eigenlijk nog steeds - zag 1-2 Switch eruit als het perfecte spel om te bundelen met de Nintendo Switch zelf. De variatie aan minigames van laag instapniveau die gebruik maken van de Nintendo Switch haar functionaliteiten zou perfect zijn voor op feestjes en voor mensen die kennismaken met de Nintendo Switch. Toch vond ik het raar dat zoiets niet werd gebundeld of op z'n allerminst op een gereduceerd tarief aangeboden.

Om op onderwerp te blijven, zoiets hoor je zelden vanuit Nintendo intern komen. Dit soort dingen worden meestal niet vermeld of gaan de radar voorbij. Gezien de aard van R&D, zal dit vast niet de eerste keer zijn dat een Nintendo-product zo slecht ontvangen wordt door speeltesters. Ik vermoed echter niet dat het uitbrengen van dit spel Nintendo's reputatie gaat aantasten, gezien zij ook spellen als Wii Music hebben uitgebracht. (Is dat misschien ook een spel dat intern slecht ontvangen werd en daarna poging werd gedaan om te redden?)

CoeXisT

09-06-2022

#5296

68 comments

Veredelde tech demo dat 1-2 Switch. Tof om te laten zien wat de Switch in huis had met de JoyCons maar daarna was het ook echt maar 10 seconden leuk ofzo.

Net als die andere vervelende game: ARMS.