'Fysieke' release LEGO 2K Drive bevat geen cartridge

  • Nieuws

  • 17 apr 23 om 15:56

  • Rik

  • 4

Via verschillende retailers komt er opvallend nieuws naar buiten over de release van LEGO 2K Drive. De fysieke uitgave bevat enkel het hoesje en een download-code, maar geen game-cartridge.

Dit betekent dat er hoe dan ook een internetverbinding nodig is om de game uit de eShop te downloaden. Naast een internet-verbinding waarschuwt het hoesje eveneens dat een Micro SD-kaart nodig is om de game te downloaden. Dit impliceert dat LEGO 2K Drive meer vrije ruimte inneemt dan er standaard zit ingebouwd in de Nintendo Switch. De keuze om LEGO 2K Drive enkel digitaal aan te bieden zal de beschikbaarheid van de game in de toekomst niet ten goede komen. Vroeg of laat zal Nintendo namelijk de stekker trekken uit de Switch eShop, zoals ze dat onlangs deden met de eShop op de 3DS en Wii U. Voor LEGO 2K Drive bestaan er dan geen fysieke cartridges als alternatief.

LEGO 2K Drive is niet de eerste game die enkel digitaal beschikbaar komt. Wel is het vrij zeldzaam dat een grote release een download only-beleid voert.

LEGO 2K Drive komt op 19 mei 2023 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Wat vind jij van de keuze om geen cartridges aan te bieden voor LEGO 2K Drive? En beïnvloedt dit jouw keuze om de game te kopen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

0

Martijn

Nieuwe Pokémon onthuld voor Scarlet en Violet DLC

1

Nieuws Nieuwe Pokémon onthuld voor Scarlet en Violet DLC

17-04-2023

2

Dennis

Chandelure is de nieuwste vechter in Pokémon Unite

0

Nieuws Chandelure is de nieuwste vechter in Pokémon Unite

17-04-2023

0

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

17 apr 23 om 15:58

#9596‍

5858 XP | 1085 comments

Echt een super vervelende trend, dit. Had in dit geval al sowieso geen interesse in de game maar is me wel vaker voorgekomen dat ik interesse had maar dat door dit soort onzin toch de game niet had gehaald.

Martijn

17 apr 23 om 16:25

#9597‍

3501 XP | 406 comments

Tja, ik vind zo'n leeg doosje met een code erin eigenlijk nergens op slaan. Kun je 'm net zo goed downloaden in de Nintendo eShop. Zag laatst dat ze het ook doen met spellen die wél al een echte fysieke release hadden, zoals Rayman Legends. Ik vind het geen fijne ontwikkeling, zeker als zo'n code in een doosje duurder is dan in de eShop. Mag je toch hopen dat er tenminste een cartridge in zit.

Nu in doosjes meestal al geen extra printwerk (foldertje, handleiding, etc.) meer zitten en de kaft niet altijd een binnen-opdruk bevat, is de cartridge blijkbaar het volgende om op te besparen. Daarvoor koop je meestal een fysiek exemplaar. Getuigd van enorme gierigheid of laksheid bij de uitgever. Laat 'm dan maar zitten. Ik spaar games nog steeds liefst op cartridge, maar als zo'n uitgave niks extra's te bieden heeft, dan download ik 'm wel. Met de nieuwe MicroSD-kaart hoef ik ook niet meer uit te kijken met de grootte van de download. Uiteindelijk echter liever een fysieke uitgave, zolang daar wat moeite voor is gedaan. Een cartridge is echt niet teveel gevraagd, bij een aankoop in de winkel.

Paul

17 apr 23 om 16:38

#9598‍

3799 XP | 658 comments

Vreemd dat met zo'n 4,5 GB aan data er alsnog externe opslag vereist zou zijn. Ben benieuwd wat er op de achterkant staat. Dit lijkt me gewoon een goedkope manier om de game onder de aandacht te brengen bij de winkelende ouders. Zonde, maar goed, wie had iets beters verwacht van 2K?

Tamadachi

21 apr 23 om 10:28

#9628‍

5155 XP | 640 comments

Al verzamelaar van fysieke Switch games op cartridge weiger ik tot op heden om plastic doosjes te kopen waar alleen een code inzit dus dit heeft mij dan ook doen besluiten om Lego 2K Drive enkel op PC aan te schaffen en deze on the go versie achterwege te laten.