Furukawa: ''De overgang van Switch naar volgende console is een grote zorg''

2

Om de overgang naar de volgende hardware zo soepel mogelijk te laten verlopen, wil Nintendo president Shuntaro Furukawa een langdurige relatie opbouwen met klanten buiten gaming software IP’s.

Tijdens de Q&A voor de investeerders deze week, kreeg Furukawa de vraag hoe Nintendo ook zes jaar in het leven van de Nintendo Switch een sterke release schedule weet te behouden en wat zijn gedachten zijn over de overgang naar Nintendo’s volgende hardware platform. Hierop antwoordde Furukawa dat de geschiedenis heeft geleerd dat overgangen naar volgende hardware consoles moeizaam gaan (vertaald):

”We hebben al een deel van onze software roadmap aangekondigd tot aan de volgende lente. In tegenstelling tot het verleden, hebben we nog steeds een grote variatie aan games op de planning staan, zelfs na vijf jaar van release. Dit is omdat de Nintendo Switch een dusdanig soepele lancering had, waardoor we al onze middelen konden focussen op het ontwikkelen op een enkele platform.

Echter is de vraag of we soepel kunnen overgaan van de Nintendo Switch naar de volgende generatie hardware een grote zorg voor ons. Gebasseerd op onze ervaringen met de Wii, Nintendo DS en andere hardware, is het overduidelijk dat één van de voornaamste obstakels is hoe we makkelijk overgaan van de ene hardware naar de volgende. 

Om dit risico te verlichten, focussen wij ons op de langdurige relaties met onze klanten. Terwijl we nog steeds nieuwe software uitbrengen voor de Nintendo Switch, bieden we ook diensten aan die gebruik maken van Nintendo Accounts en andere IP buiten gaming software. We willen hiermee een langdurige impact opbouwen met onze klanten.”

Gisteren bleek uit de nieuwe kwartaalcijfers bleek dat Nintendo nu meer dan 107 miljoen Nintendo Switches heeft verkocht, waarvan 39 Nintendo Switch-games meer dan een miljoen keer verkocht zijn. Daarbij herhaalde Furukawa in februari dat de Nintendo Switch nu, op het zesde jaar, op de helft van zijn levenscyclus zit. Benieuwd naar meer nieuws over de afgelopen kwartaalcijfers? Dreon, Mitch, Mink en Nathan bespreken het vanavond tijdens de N1-Podcast Live!

Hoe denk jij dat de transitie naar een nieuwe console zo soepel mogelijk kan verlopen? Praat erover mee in de reacties!

Deel dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

0

Special Fan Friday: Nopon-plushies!

07-10-2022

1

Rik

9

Media Nintendo deelt eerste trailer The Super Mario Bros. Movie

06-10-2022

3

Erik

1

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet & Violet toont drie onbekende Pokémon

06-10-2022

2

Evelyne

Discussieer met ons mee!

reporterdavid

11-05-2022

#4886

Tja, een WiiU scenario is nu niet bepaald iets wat ze graag willen.

Ribbelchips

13-05-2022

#4903

Eigenlijk is het vrij simpel. 

Borduur gewoon een keer echt goed voor op het huidige systeem. Laat mensen hun account meenemen en zorg voor goeie backwards compatibilty. 

Ga verder op de immens succesvolle ingeslagen weg en probeer niet krampachtig weer iets revolutionairs uit te vinden wat ook zomaar de plank enorm kan mis slaan (hoi Wii U).