Fortnite x Dragon Ball vanaf vandaag naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 16 aug 22 om 20:03

  • Erik

  • 0

Fortnite heeft een grootse cross-over met Dragon Ball onthuld. Vanaf vandaag, 16 augustus, zijn Goku, Vegeta en consorten speelbaar op onder andere de Nintendo Switch.

Er komen vier helden uit Dragon Ball Super naar de game: Son Goku, Vegeta, Bulma en Beerus. Daarnaast is er een evenement waarin je Dragon Balls kunt verzamelen.

Het Fortnite x Dragon Ball-evenement duurt tot en met 17 september 2022. Om de cross-over te vieren, zijn er meerdere trailers verschenen.

Dit kun je verwachten tijdens Fortnite x Dragon Ball:

  • Dragon Ball Power Unleashed. Een evenement waarbij je zeven sets aan in-game quests voltooit. Hierbij ontgrendel je beloningen, stijgt je power level en met een beetje geluk vind je zelfs Dragon Balls! Heb je er zeven? Dan ontgrendel je de Shenron Glider. Loopt tot 29 augustus, 22:00 uur CEST.
  • Versus Boards. Eén tegen één: vecht tegen een rivaliserende speler om te laten zien wie het sterkste van het eiland is. Beide worden jullie op een willekeurige plek in de kaart gestopt, waarna je vijf minuten hebt om je tegenstander te verslaan. Veruss Board neemt tijdelijk de plek in van Bounty Boards.
  • Speel met Dragon Ball-powers. Proef de krachten van Goku’s Kamehameha en de zwevende Nimbus Cloud in Fornite’s Batle Royale-modus. In elke match zijn deze krachten te vinden, en met je eigen personage op te pikken.
  • Vind Bulma! Het bekende Kame House zit ook in Fortnite. Je kunt lekker rondwandelen op deze locatie. Wie weet kom je Bulma tegen, die een aantal krachtige voorwerpen bij zich draagt.
  • Dragon Ball Super Episode Festival. Je kunt vanaf nu Dragon Ball Super-afleveringen bekijken. Deze kun je oproepen via specifieke codes of door naar ‘Discover’ te gaan. In totaal zijn er zes afleveringen. Loopt tot en met 17 september 2022.
  • Dragon Ball Adventure Island. Naast Kame Island, zijn er ook andere locaties te bezoeken! Suis door ringen (en de lucht) met een Nimbus Cloud bij Kami’s Palace, bereid eten bij Goku’s House en voltooi een obstakelparkoers bij Room of Spirit & Time. Voltooi de queesten om de Dragon Balls uit Power Unleashed te verzamelen.
  • Tournament of Power. Competitieve spelers kunnen laten zien wie écht de beste in via een Battle Royale Duous-toernooi. Naast eer, kun je hiermee leuke prijzen in de wacht slepen.

Check voor meer informatie én de codes voor de Dragon Ball Super-afleveringen, de eventpagina van Fortnite.

Door quests te voltooien, speel je ook nieuwe vormen van Goku vrij.

Fortnite is sinds 12 juni 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. De game heeft dikwijls cross-over met bekende franchises, waaronder Star Wars, Naruto en Resident Evil.

Wat vind jij van deze cross-over? Is de Dragon Ball-fan in je een beetje aangewakkerd? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Nintendo, Xbox en Playstation werkten ooit samen aan adaptieve controller

0

Nieuws Nintendo, Xbox en Playstation werkten ooit samen aan adaptieve controller

17-08-2022

1

Rik

Splatoon 3-demo komt met gratis 7-daagse proefperiode NSO

0

Nieuws Splatoon 3-demo komt met gratis 7-daagse proefperiode NSO

16-08-2022

3

Rik

Reageer als eerste!