Eerste reviews van Fire Emblem Engage zijn binnen

  • Nieuws

  • 17 jan 23 om 16:35

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van Fire Emblem Engage voor de Nintendo Switch zijn gepubliceerd. Wat vindt de media? In dit bericht vind je een overzicht.

Fire Emblem Engage heeft op dit moment een gemiddelde score van 82 op Metacritic, gebaseerd op 58 reviews. Dit is bijna een punt lager dan voorganger Three Houses, die op een 89 staat. Ook de drie games van Fire Emblem Fates op de Nintendo 3DS kregen hoger (87).

De media lijkt relatief verdeeld: veel recensenten geven de game een 90 of hoger, maar daar tegenover staan anderen die de titel een 70 of zelfs 60 geven. Het gebrek aan sociale aspecten en de uitmuntende gevechten worden het meest belicht.

Dit zegt de media:

  • Game Informer (90/100): “Spelers die op zoek zijn naar diepe customisatie-opties, meesterlijk uitgekiende strategische gevechten en een sfeervol verhaal dat meer dan 30 jaar aan Fire Emblem-geschiedenis verweeft, vinden dat en meer in Engage.”
  • GameSpot (70/100): “De uitmuntende gevechten in Fire Emblem worden tegengehouden door een verhaal dat de ambitie mist van zijn voorgangers.”
  • VGC (60/100): “Waar het strijdgewoel ons vrolijk door zelfs de zijmissies van de langdure eenspelerstand liet spelen, voelt het hart van de franchise, de personages, aan als een eendimensionale iteratie van grote RPG-helden.”
  • Nintendo Life (90/100): “Fire Emblem Engage is wederom een uitmuntend deel in deze bewezen franchise, maar ook een die het op een compleet andere hoek gooit dan zijn meest recente voorganger.”
  • IGN (90/100): “Het bouwen van het perfecte team en deze koppelen aan de Emblem Rings van voorgaande helden, zorgt voor gigantisch veel customisatie en strategie. Om vervolgens met hun speciale krachten de tegenstanders verslaan, voelt ongelofelijk bevredigend.”

Fire Emblem Engage ligt vanaf vrijdag 20 januari in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.

Meer
Onze preview
Openingsvideo
Alle terugkerende personages

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Gerucht: Baten Kaitos remake in ontwikkeling

3

Nieuws Gerucht: Baten Kaitos remake in ontwikkeling

17-01-2023

6

Robin

Emblems in Fire Emblem Engage: lijst met alle personages

0

Special Emblems in Fire Emblem Engage: lijst met alle personages

17-01-2023

7

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Ribbelchips

18 jan 23 om 15:54

#8354‍

918 XP | 177 comments

Geweldige cijfers. Ik ben ook echt superblij met sommige reviews die lagere cijfers geven vanwege kritiek op het diepgaande verhaal en het uitdiepen van personages en hun onderlinge relaties.

Want sinds Fire Emblem Awakenings is Fire Emblem langzaam veranderd van een S-RPG in een S-GTST. En dat trok ik bijzonder slecht.