Eerste previews van Pikmin 4 zijn binnen

  • Nieuws

  • 27 jun 23 om 08:46

  • Erik

De eerste previews over Pikmin 4 zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Pers mocht alvast een uur proeven van de verhaalmodus in Pikmin 4. Ze speelden het begin van de game, en ervaarden onder andere de nieuwe Ice Pikmin (die je vijanden direct laten bevriezen) en je schattige compagnon Oatchi en zijn vele nieuwe gameplaymogelijkheden. Recensenten zijn positief en spreken van een “relaxte” game.

Hun bevindingen:

  • IGN: “Het spelen van Pikmin voelde altijd als een dikke knuffel – en ik ben blij dat dit niet veranderd is in Pikmin 4. Tijdens het uur dat ik de verhaalmodus uitprobeerde, waarbij ik taken delegeerde aan mijn bladhoofdige mannetjes en mijn nieuwe sidekick, een schattig donsbeest genaamd Oatchie – moest ik mezelf er constant aan herinneren om gefocust op de taak te blijven: het was zeer aanlokkelijk om elk hoekje en gaatje van de gebieden uit te pluizen.”
  • Eurogamer: “Pikmin 4 voelt op dit moment als een sprong voorwaarts voor de franchise, en als eentje die niet bang is om terug te kijken naar het beste uit het verleden van de franchise. De terugkeer van de grotten in Pikmin 2 is ongelofelijk welkom, en ze zijn een uitdagend hoogtepunt, ondanks alle andere toevoegingen om spelers aan te trekken.”
  • VGC: “Pikmin 4 evolueert de gameplay van de serie in een hoop subtiele, maar belangrijke manieren. En dit is zelfs voordat we de nieuwe nachtelijke missies konden proberen, die de ‘glow’ Pikmin introduceren , alsmede de tweespeler Dandori-uitdagingen.”
  • Nintendo Life: “Dit alles komt samen tot een ervarng die typisch Pikmin voelt, maar de nieuwe toevoegingen en aanpassingen zorgen ervoor dat het spel een mooi startpunt wordt voor iedereen die nieuw is in de franchise. [..] Het voelde aan alsof we nog maar een klein zuchtje hebben gezien van wat we denken dat veel, vele groter gaat worden.

Vanaf woensdag 28 juni is er een demo van Pikmin 4 beschikbaar in de Nintendo eShop, waarmee je zelf ook alvast kunt proeven.

Pikmin 4 ligt vanaf 21 juli in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Tijdens de Nintendo Direct van 21 juni werd er een nieuwe trailer gedeeld, die ons onder andere voorstelde aan Glow Pikmin.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Batman: Arkham Trilogy lijkt op Switch grafisch ondermaats

3

Nieuws Batman: Arkham Trilogy op Switch lijkt grafisch geen hoogvlieger

05-12-2023

1

Erik

Furukawa benadrukt dat Switch 2 Nintendo Account blijft gebruiken

5

Nieuws Furukawa benadrukt dat Switch 2 Nintendo Account blijft gebruiken

27-06-2023

6

Erik

Van Smash Dojo tot Subspace: een terugblik op Smash Bros. Brawl

14

Column Van Smash Dojo tot Subspace: een terugblik op Smash Bros. Brawl

27-06-2023

9

Robin

Discussieer met ons mee! 4

Paul

27 jun 23 om 14:04

#10497‍

3438 XP | 589 comments

Morgen al de demo? AAAAA

Ik moet Zelda nog uitspelen xD

Zo ontzettend hyped voor deze game. Ik zou hier nog minder van willen lezen/zien dan van Zelda!

lifegiving

27 jun 23 om 15:09

#10499‍

2088 XP | 340 comments

Ooeeeh, misschien moet ik toch eens pikmin uitproberen!

Robin

27 jun 23 om 21:08

#10515‍

2811 XP | 414 comments

Pikmin 4 klinkt wel erg leuk. Misschien dat ik gewoon met deze start en terug in de tijd ga . Morgen even de demo spelen en dan pre-orderen voor die phone stand :p

Tamadachi

27 jun 23 om 22:18

#10518‍

4703 XP | 600 comments

Deze previews bevestigen voor mij vooral dat Pikmin 4 zoals ik al hoopte erg uitnodigend is voor verkenning en verder voortbouwt op de relaxte gameplay van Pikmin 3 (Deluxe).