Dit kun je met je Metroid-amiibo in Metroid Dread

 • Nieuws

 • 12-09-2021 14:27

 • Erik

 • Bron:

5

Nintendo heeft op haar website onthuld dat alle Metroid-amiibo compatibel zijn met Metroid Dread, en geeft uitleg over de precieze functionaliteit. In dit bericht een overzicht.

In totaal kun je acht amiibo koppelen aan Metroid Dread Het gaat hierbij niet alleen om de nieuwe Samus en E.M.M.I.-amiibo, maar ook om eerdere figuren uit de Super Smash Bros. Ultimate- en Metroid: Samus Returns-serie. Figuren uit andere franchises zijn niet compatibel.

 • Samus (Metroid Dread)
  Krijg een extra energy tank om je HP met 100 te verhogen. Tap eenmaal per dag levenspunten te herstellen.
 • E.M.M.I. (Metroid Dread)
  Krijg een ‘Missile Plus’-tank, die je capaciteit met 10 verhoogt. Tap eenmaal per dag om ‘missiles’ te herstellen.
 • Samus Aran (Metroid-serie), Samus, Zero Suit Samus (Super Smash Bros.-serie)
  Tap eenmaal per dag om levenspunten te herstellen.
 • Metroid (Metroid-serie), Ridley, Dark Samus (Super Smash Bros.-serie)
  Tap eenmaal per dag om missiles te herstellen.

Nintendo heeft ditmaal geen grote functionaliteiten achter de amiibo verstopt, iets dat wel het geval was bij Metroid: Samus Returns. Hier kun je een extra moeilijkheidsgraad genaamd Fusion Mode ontgrendelen. Ook in The Legend of Zelda: Skyward Sword was de ‘checkpoint-functie’ exclusief voor de Zelda en Loftwing-amiibo.

Metroid Dread is vanaf 8 oktober beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Discussieer met ons mee!

Yosher

12-09-2021

#1419

Kleine correctie, het is niet de Super Smash Bros. Ultimate serie, maar gewoon de Super Smash Bros. serie.

Dit is wat mij betreft wat amiibo moeten doen. Ik ben groot amiibo verzamelaar dus voor mij zal het geen probleem zijn maar content achter plastic, apart verkrijgbare figuren verschuilen is gewoon achterlijk. 

rob1N

12-09-2021

#1420

Zolang je de game gewoon 100% kan clearen is het geen probleem, maar als die extra's van Amiibo's meetellen dan zou dat echt sneu zijn ja. 

Ik zie die Amiibo's als een hulpmiddeltje voor noobs. Ik schaf die rommel echt niet meer aan. Sommige zien er wel erg tof uit maar ik ga geen 30 euro neerleggen voor enkel een figurine. Ik heb ooit voor Smash twee Amiibo's gekocht maar kwam er al snel achter dat die dingen enkel voor de heb zijn en echt geen hol toevoegen aan de game. Dat zie ik ook graag zo blijven.

Mitch

13-09-2021

#1433

Hoe minder je er mee kan, hoe beter.

Martijn

13-09-2021

#1438

Zolang ze maar te vinden zijn. Ik spaar Amiibo, maar niet voor de in-game content die de ze bieden. Die is zelden interessant. Ik ben het ermee eens dat Amiibo best iets leuks mogen toevoegen, maar geen functies uit het spel moeten overnemen. Functies verbergen achter Amiibo die allang niet meer verkrijgbaar zijn, vind ik ook vrij overbodig. Oudere Amiibo kun je steeds moeilijker vinden. Sterker nog: vaak is het na een paar weken al lastig (al was het in het begin op zijn ergst, met die Amiibo-schartste).

Eigenlijk vind ik de Amiibo-functies in Metroid Dread ook weer niet erg interessant. De figuurtjes dan weer wel. Ik laat mijn pre-order nog wel even staan. In tegenstelling tot de games, zijn Amiibo vaak snel niet meer verkrijgbaar. Waarschijnlijk heb ik de Amiibo eerder dan het spel, al ben ik erg benieuwd naar Metroid Dead. De game loopt echter vooralsnog niet weg en de Amiibo zijn waarschijnlijk snel uitverkocht.

Duncmasta

13-09-2021

#1441

Ik kots op die lelijke amiibo's.