Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

  • Nieuws

  • 21 feb 22 om 17:39

  • Rik

  • 2

Na een succesvolle bioscoopfilm en spin-off-game op de 3DS is het al jaren stil rondom Detective Pikachu. Het is inmiddels al weer bijna drie jaar geleden dat we iets van de game gehoord hebben. Toch is Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling.

De website van Creatures Inc., het bedrijf dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de Pokémon-spin-offs zoals Pokémon Ranger of Pokémon Snap, brengt namelijk nieuws. Op de job recruitment-pagina heeft ene ‘KT’ een nieuwe post geplaatst. Hierin is het volgende te lezen (vertaald):

Ik heb de leiding over het programmeren rond tekeningen in het project dat gerelateerd is aan het vervolg op Detective Pikachu.
[…]
[We] werken aan het ondersteunen van physics-based renderen en zoeken naar een balans tussen realisme en Pokémon-igheid. Nu er elke dag nieuwe technologieën verschijnen, kunnen super-resolutie technologieën zoals ray tracing en DLSS onmisbaar worden. We besteden ook aandacht aan de technologie die is geïntroduceerd in de nieuwste game-engines zoals Unreal Engine 5.

Er is dus nog geen indicatie wanneer we een update kunnen verwachten over Detective Pikachu 2, al plant The Pokémon Company deze week wel flink wat nieuwe aankondigingen te doen. Het enige dat we zeker weten over Detective Pikachu 2 is dat de game in ontwikkeling is voor de Switch en niet het verhaal van de film-versie zal volgen. Volgens de geruchten van ‘insiders’ zou het lang verwachte vervolg dit jaar moeten verschijnen.

Detective Pikachu

Kijk jij uit naar het vervolg op Detective Pikachu? En wat verwacht jij ervan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: dexerto.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Capcom Fighting Collection aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection aangekondigd voor Nintendo Switch

21-02-2022

0

Robin

Bevestigd: Next Level Games maakt Mario Strikers: Battle League

4

Nieuws Bevestigd: Next Level Games maakt Mario Strikers: Battle League

21-02-2022

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

21 feb 22 om 18:06

#3787‍

3774 XP | 710 comments

Kwam het eerste deel van de 3DS ook hier in Europa? Ik dacht dat het een Japan/USA only spel was. 

Overigens, als ik naar gameplay kijk, is het meer een interactieve visual novel?

Rik

21 feb 22 om 21:11

#3793‍

4694 XP | 668 comments

Jazeker, maar pas in 2018, toen de Switch al ruim een jaar op de markt was. Ik heb hem om die reden ook gemist, ondanks dat ik er best in geïnteresseerd was.