Heroes of Hyrule: Retro Studios' tweede verloren Zelda-titel

  • Nieuws

  • 3 okt 22 om 20:51

  • Erik

Retro Studios had ooit Heroes of Hyrule voor de Nintendo DS in ontwikkeling, een turn-based strategiespel gebaseerd op The Legend of Zelda.

Heroes of Hyrule was een titel waar niet Link de hoofdrol speelde, maar een jongetje genaamd Kori. Hij vindt een boek dat, zonder dat hij het wist, was gebruikt om Ganon honderd jaar geleden te verzegelen.

De titel zag helaas nooit het levenslicht, maar DidYouKnowGaming heeft in Retro’s voorstel van 22 pagina’s aan Nintendo, vele details opgedoken.

Wat is Heroes of Hyrule?

Heroes of Hyrule was gepland voor de Nintendo DS. Als Kori zocht je pagina’s van een boek. Elk van de pagina’s vertelde een verhaal over een bekend volk in Hyrule, zoals de Goron, Rito en Zora. Elk van deze helden ging naar Ganon’s Castle om Link te redden. Ja, Link was enkel een NPC in deze titel!

De titel wisselde af tussen deze verhalen en het jongetje in de tegenwoordige tijd. De eerste ontvouwden zich als een waar strategiespel, waar je om de beurt zetten deed om vijanden te verslaan. De gedeelten met Kori leken meer op een traditioneler Zelda-spel: je wandelde door het naburige dorpje, speelde minispelletjes en voltooide zij-queesten – alles om meer pagina’s te krijgen. Hoe verder je kwam, hoe groter de wereld werd die je kon verkennen.

In tegenstelling tot iets als Fire Emblem: stegen je personages niet in level. In plaats daarvan lag de nadruk op het verzamelen van voorwerpen. Hartjes representeerden je HP en magie werd getoond via een groene balk. Verworven voorwerpen waren bruikbaar als wapen, maar ook om puzzels op te lossen met Kori.

Hoe ver was Heroes of Hyrule in ontwikkeling?

De ontwikkeling van Heroes of Hyrule is helaas al gestrand in de pre-productiefase, dit betekent dat er nog niets van de game was geprogrammeerd.. Nintendo schoot de pitch van Retro Studios direct af. Ze gaven hier helaas geen reden voor, het leek erop dat ze geen interesse hebben in dit type gameplay.

Retro Studios begon in 2004 met de titel, na de release van Metroid Prime 2 voor de Nintendo GameCube. Ze startten met het project omdat ze niet alleen “bekend wilden staan om Metroid” en een zijproject voor de Nintendo DS wilden.

Meer concept-art van Heroes of Hyrule. Links zie je het hoofdpersonage Kori

Een paar weken terug kwam er ook al een gecancelde Zelda-titel van Retro naar boven drijven. Deze ging onder de naam Project X en draaide om Sheik.

Wat vind jij van deze verloren Zelda-titel? Had jij deze stiekem wel willen spelen? Laat het weten in de comments!

Bron: DidYouKnowGaming

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

04-10-2022

#6969

624 comments

Wat zonde dat al dat werk dan weer wordt afgekapt door Nintendo. Soms leggen ze de lat wel echt te hoog hoor... Laat studios gewoon die games maken.

Duncmasta

04-10-2022

#6977

239 comments

Zo jammer dat dit project niet is doorgezet. Dit had naar mijn mening zoveel potentie.