Details Project X duiken op; geannuleerde Zelda-titel van Retro Studios

  • Nieuws

  • 5 sep 22 om 12:04

  • Robin

  • 0

Recentelijk is er meer informatie verschenen over de geannuleerde Zelda-titel van Retro Studios.

Project X was een mysterieuze The Legend of Zelda-game van Retro Studios die helaas nooit het daglicht had gezien. Het had een werkend prototype alleen vond Nintendo het niet high quality genoeg om er ook verder aan te werken. DidYouKnowGaming heeft onderzoek gedaan naar de loop van events van deze game, inclusief interviews met medewerkers van Retro Studios. Zo gaf ex-Retro Studio’s ontwikkelaar Paul Tozour aan dat het een ‘mislukt experiment’ was dat toevallig afspeelde in het Zelda-universum.

In het spel speelde je als Sheik maar de gameplay die de game toonde was meer een versimpelde versie van Whack-a-Mole.

“Er waren vier of vijf wolven, misschien zes, en ze waren gewoon in hun rusttoestand aan het wachten om je te bespringen, dan sprongen ze een voor een en je zei ‘Whack’. Dus dat is letterlijk alles wat het was, gewoon detecteren wanneer de speler met de Wii-mote zwaaide. Als dat zo is, sterft de wolf, en als je het niet goed doet, loop je schade op.” – Paul Tozour, ex Retro ontwikkelaar (vertaald)

Naast de simplistische gameplay kon je ook reizen in de overworld. Hierin werden ook random encounters toegevoegd dus mocht je net zoals in (J)RPG’s vechten. Niet alleen was Tozour niet echt een fan van het concept; Tozour zei letterlijk dat het een “hot mess” was. Ook Nintendo was niet echt te spreken over het idee.

“[Nintendo] kon er niet echt kop of staart aan krijgen. Hun reactie kwam eigenlijk neer op ‘is dit serieus wat je voorstelt? Echt waar?…[Het] werd onmiddellijk afgewezen [dat is wat mij is verteld,] maar ik was er niet bij toen het gebeurde, en ik veronderstel dat er een mogelijkheid is dat het nooit echt is gebeurd en dat ze besloten het niet aan Nintendo te laten zien.” (vertaald)

Een andere reden waarom Project X nooit voltooid is zou kunnen omdat in die tijd top ontwikkelaars van Retro Studio’s weg gingen bij de studio. De game zou in die tijd een team van zeven hebben gehad voordat het werd geannuleerd in 2008.

Voor alle details kun je kijken naar de video van DidYouKnowGaming.

Wat vinden jullie van het project? Hopen jullie dat het concept toch ooit wordt gebruikt in een andere vorm? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

The Stanley Parable krijgt fysieke versie op Nintendo

0

Nieuws The Stanley Parable krijgt fysieke versie op Nintendo

27-03-2024

2

Mark

Waarschuwing: Splatoon 3 is gelekt. Pas op voor spoilers.

1

Nieuws Waarschuwing: Splatoon 3 is gelekt. Pas op voor spoilers.

05-09-2022

1

Rik

Fire Emblem Heroes krijgt nieuw Summoning Event: Bite of Flame

0

Nieuws Fire Emblem Heroes krijgt nieuw Summoning Event: Bite of Flame

05-09-2022

1

Erik

Reageer als eerste!