Competitive Play-trailer Scarlet / Violet onthult gloednieuwe Pokémon

  • Nieuws

  • 21 aug 22 om 18:00

  • Erik

  • 1

The Pokémon Company heeft de Competitive Play-trailer voor Pokémon Scarlet en Violet gepubliceerd. Deze toont onder andere een gloednieuwe Pokémon: Cyclizar.

Cyclizar is van het type Dragon / Normal en kent een nieuwe aanval: Shed Tail. Hiermee verlaat je het veld, en creëer je een Substitute voor de volgende Pokémon. Hij wordt beschreven als de ‘Mount Pokémon’.

De trailer is gepubliceerd tijdens Pokémon World Championships 2022 en richt zich op de gevechtsaspecten.

Cyclizar

De volgende elementen komen aan bod tijdens de trailer:

  • Nieuw item: Mirror Herb. Als de statistieken van je tegenstander omhoog gaan, kopieert jouw Pokémon deze. Wordt geconsumeerd bij gebruik.
  • Nieuw item: Loaded Dice. Zorgt ervoor dat aanvallen die meerdere malen raken, zoals Bullet Seed, een grotere kans hebben om zo vaak mogelijk te raken.
  • Nieuwe aanval: Tera Blast. Verandert van type als de gebruiker is Terastallized. Tera Blast doet schade op basis van je Attack of Special Attack (afhankelijk van welke het hoogst is). Je kunt de aanval leren via een TM.
  • Nieuw item: Covert Cloak. Met dit voorwerp voorkom je de additionele effecten van een aanval. Zoals een een ‘flinch’ bij Fake Out of een ‘burn’ bij Scald of Flamethrower.

Casual en Ranked Battles keren terug in Scarlet / Violet

De website van Pokémon bevestigt daarnaast de terugkeer van Casual en Ranked Battles uit Sword & Shield. Deze twee modi worden gebruikt voor online gevechten; bij de eerste vecht je voor de eer, en bij de tweede vecht je met officiële regels en probeer je zo hoog mogelijk te komen.

Ook de mogelijkheid om Rental Teams te gebruiken en Online Competitions zijn terug van weggeweest.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet liggen vanaf 19 november in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Ze spelen zich af in de Paldea-regio, en kennen in Terrastalize een gloednieuwe gevechtsmechaniek.

Wat vind jij van deze toevoegingen? Speel jij wel eens competitief Pokémon? Let us know in de comments!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

0

Nieuws Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

13-05-2024

1

Rik

Downloadformaat Splatoon 3 kleiner dan verwacht

5

Nieuws Downloadformaat Splatoon 3 kleiner dan verwacht

22-08-2022

1

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [20 augustus]

12

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [20 augustus]

20-08-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

22 aug 22 om 08:16

#6402‍

5436 XP | 1047 comments

Dat is overduidelijk een pre-evolutie van de main legendaries. 

Ik ben overigens niet kapot van dat kristal gedoe, het ziet er echt debiel uit. Waarom krijgen ze allemaal zo'n raar ding op hun hoofd? Was het te veel moeite om gewoon een tof design te maken ala mega-evolutie? Ik had echt veel liever mega-evolutie terug gezien.