Broncode en beelden nooit uitgebrachte Rayman 4 online gelekt

  • Nieuws

  • 29 dec 22 om 09:31

  • Erik

De broncode van Rayman 4 is gelekt. Een leaker deelt screenshots en delen van de code van deze nooit-uitgebrachte Ubisoft-titel.

De afbeeldingen tonen de titulaire Rayman in prototype-levels. We zien hem bijvoorbeeld rijden op een grote spin. Een van de gebieden heeft de naam ‘Sphincter Cell” Er is al een overeenkomst te zien met het later uitgebrachte Rayman Raving Rabbids: zo zijn de bekende Rabbids terug te vinden in een Rabbid-robot-level.

De code is volgens Gamerant gedeeld op 4Chan, en vervolgens op verscheidene andere fora gekomen. Twitter-gebruiker deelt de afbeeldingen van Rayman 4 publiekelijk.

Wat is Rayman 4?

Technisch gezien er ooit twee verschillende versies geweest van Rayman 4. Een eerste versie van de game was ooit in productie in 2005, maar de ontwikkeling is al na vier maanden gestopt. De game werd niet gebouwd door Ubisoft zelf, maar de Franse developer Phoenix.

Net als Rayman 2 en 3 was dit een 3D-platformer. Het haalde naar verluid inspiratie uit de eerste Rayman-titel, en toverde omgevingen uit die game om naar 3D. Daarnaast zou Rayman in een soort “trainingskamp” zitten, waar hij kon communcieren met personages uit andere Ubisoft-titels, zoals The Prince of Persia en Jade uit Beyond Good & Evil. De Wiki-pagina bevat concept art en screenshots die waarschijnlijk uit de game komen.

Vervolgens ging Ubisoft zelf bezig met ‘Rayman 4’. Van oorsprong was deze game bedoeld als een 3D-platformer waarbij Rayman een leger aan zombie-achtige Rabbids moest verslaan. De gelekte broncode is waarschijnlijk uit deze versie.

Het concept werd echter nogmaals omgegooid, ditmaal definitief. In 2006 kwam Rayman 4 als Rayman Raving Rabbids uit, onder andere voor de Wii. Dit was een partyspel met minigames, en de eerste titel met de bekende Rabbids (die ook in Mario + Rabbids Sparks of Hope schitteren).

Een afbeelding van de Ubisoft-versie van Rayman 4, die Rayman op een spin laat zien.

Naast de Raving Rabbids, ging Rayman terug naar zijn sidescrolling-roots. Rayman Origins (2011) en Rayman Legends (2013) zijn beide uitstekend ontvangen 2D-platformers. De arm- en beenloze held in 2023 heeft ook een gastrol in de DLC van Mario + Rabbids Sparks of Hope.

Wat vind jij van dit gelekte beeldmateriaal? Zie jij een 3D-platformer met Rayman zitten? Laat het weten in de reacties.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ubisoft kondigt demo aan van Prince of Persia: The Lost Crown

0

Nieuws Ubisoft onthult demo voor Prince of Persia: The Lost Crown

08-12-2023

1

Erik

Masahiro Sakurai laat weten dat hij deels met pensioen is

4

Nieuws Masahiro Sakurai laat weten dat hij deels met pensioen is

29-12-2022

5

Erik

Gerucht: Nintendo had Switch Pro ooit echt in ontwikkeling

5

Nieuws Gerucht: Nintendo had Switch Pro ooit echt in ontwikkeling

28-12-2022

6

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Coen

29 dec 22 om 10:09

#8054‍

66 XP | 10 comments

Dit stukje over "wat is Rayman 4" is half waar. Er was inderdaad een rayman 4 gemaakt door Phoenix. En daarin zat hij in n soort trainingskamp. Die game zou idd wreck it ralph achtige fratsen uithalen. Die werd inderdaad gecanceled. Maar daarna ging ubisoft zelf bezig met een Rayman 4. En de gelekte beelden die je nu ziet verschijnen waren van de ubisoft versie van rayman 4 met de rabbids. Dat werd uiteindelijk rayman raving rabbids nadat ubisoft de wii helemaal cool vond.

Erik

29 dec 22 om 10:32

#8055‍

4218 XP | 319 comments

I love it! Thanks voor dit inzicht. Ik vond zelf ook al dat de afbeeldingen niet echt overeen kwamen met de concept art van de Rayman 4-pagina.

Hoewel ieder medium spreekt van Rayman 4, lijkt dit prototype inderdaad vooral overeenkomsten te hebben met vroege artwork van Rayman Raving Rabbids. Vooral deze afbeelding trok mijn aandacht (gezien die ook voorkomt in de gelekte data): https://raymanpc.com/wiki/en/File:Rayman_4_prototype_01.jpg

Ik ga het stukkie ombouwen, bedankt.

Coen

29 dec 22 om 10:59

#8056‍

66 XP | 10 comments

Yesss nu klopt ie!

(Sorry voor het verbeteren maar vond het wel belangrijk om even te vermelden. Ik ben de lopende Rayman Encyclopedie van Nederland dan krijg je dat soort dingen haha)

dw4smash

30 dec 22 om 14:53

#8077‍

475 XP | 92 comments

Jammer dat er de laatste jaren weinig tot niks gedaan is met Rayman. Hopelijk snel een nieuwe 2d en ook een 3d platformer