Bandai Namco zoekt naar oplossing voor Tales of Symphonia Remastered

Is er nog hoop voor Tales of Symphonia Remastered op de Nintendo Switch? Bandai Namco hoopt met een oplossing te komen. Daarbij bieden zij ook hun excuses aan voor deze matige remaster.

 

Bandai Namco heeft in een verklaring de problemen van Tales of Symphonia Remastered op de Nintendo Switch erkend. Daarbij bieden zij hun excuses aan voor de gebrekkige staat van het spel. Op het moment wordt gezocht naar een oplossing voor deze problemen. Als daar meer over bekend wordt, zal Bandai Namco meer hierover naar buiten brengen.

Dit komt uit een artikel van Abyssal Chronicles, een fansite van Bandai Namco’s Tales-series (vertaald):

Excuses en informatie: bedankt voor het spelen van Tales of Symphonia Remastered voor de Nintendo Switch. We hebben vastgesteld dat er momenteel problemen zijn met deze versie van het spel, die nu te koop is. Op dit moment zijn we op zoek naar een oplossing.

We geven informatie over een update zodra deze beschikbaar is, dus wacht alstublieft op meer informatie. Onze oprechte excuses voor het eventuele ongemak dat dit heeft veroorzaakt voor onze klanten.

Remastered of ‘demastered’? Hopelijk zet Bandai Namco het snel alsnog recht.

De Nintendo Switch-versie van Tales of Symphonia kende nogal wat mankementen. Dat deze versie gebaseerd is op de Playstation 2-versie van het spel, in plaats van de betere GameCube-versie, was voor veel fans al een slecht voorteken. Verder kampt deze remaster met grafische en technische tekortkomingen, missende achtergronden bij interacties en menu’s, een wisselvallige framerate, missende effecten en meer. Robin kon in zijn review van de game dan ook slechts een 4,0 uitdelen, omdat het spel momenteel zwaar ondermaats is.

Tales of Symphonia Remastered verscheen op 17 februari 2023. Nu beloofd Bandai Namco de problemen alsnog op te lossen. Denk jij dat ze het spel alsnog naar een aanvaardbaar niveau kunnen tillen of is een oplossing al mosterd na de maaltijd? Deel jouw verwachtingen hierover in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Paper Mario: The Thousand Year Door – Vier uur genieten

0

Preview Paper Mario: The Thousand Year Door - Vier uur genieten

25-04-2024

3

Coen

Nieuwe personages op verse screenshots Master Detective Archives: Rain Code

0

Media Nieuwe personages op verse screenshots Master Detective Archives: Rain Code

25-02-2023

1

Jeroen

Wat speel je dit weekend? [25 februari] 

4

Special Wat speel je dit weekend? [25 februari] 

25-02-2023

6

Erik

Discussieer met ons mee! 10

Mitch

25 feb 23 om 13:55

#8934‍

3060 XP | 475 comments

Dus ze creëren eerst zelf de problemen, brengen de game gewoon uit en zoeken vervolgens pas na release naar een oplossing?

LOL

Martijn

25 feb 23 om 14:12

#8937‍

3551 XP | 413 comments

Wat een snelle reactie, Mitch! Beter andersom inderdaad, zou je zeggen. Nou, ze mogen het proberen of ze deze game nog kunnen verbeteren. De remaster heeft nu al een slechte reputatie. We zullen zien in welke mate ze hier nog op terugkomen en wat die oplossing gaat zijn.

Ze hebben het zwaar verkloot en zien nu hoe kwaad fans ervan worden. Het was gewoon incashen op een oude klassieker, waar ze gegarandeerde verkopen van verwacht hadden. Ik baal! Iedereen die deze game kent wel, verwacht ik. Het is een waardeloze manier om met je fan-favoriete titels om te gaan.

Houdt die game dan wat langer achter, optimaliseer 'm en breng hem dán pas uit! Dit is als een stoel met drie poten: die laatste komt misschien later. Ja, kun je er mooi niet op zitten, zo wankel. Verwachtingen niet volbracht! Opschieten met die oplossing, Bandai Namco! Had al in orde moeten zijn! Hopen op het beste dan maar weer...

Selan

25 feb 23 om 14:35

#8938‍

2655 XP | 485 comments

Ja precies dit. Zitten tientallen mensen op QA volgens de credits dus dit was al heel lang bekend intern. Kan haast niet anders. Gevalletje laten we maar snel cashen in de hoop dat het meevalt, en achteraf heel ‘betrokken’ zijn op social media. 

Robin

25 feb 23 om 16:41

#8939‍

3176 XP | 469 comments

Ja, dit voelt heel vies aan helaas. Echt zonde. Ik hoop dat het iets gaat opleveren, want oef.

Paul

25 feb 23 om 18:13

#8941‍

3799 XP | 658 comments

Goed dat je dit zegt. Het QA team zal er zeker van op de hoogte zijn geweest. Dit werkt helemaal frustrerend als er vanuit hogerop wordt besloten dat bepaalde bugs niet belangrijk genoeg zijn om de release tegen te houden / uit te stellen. Cash now, fix later is helaas de norm tegenwoordig.

Zool

26 feb 23 om 11:52

#8945‍

1933 XP | 363 comments

Ze hebben dit afgekeken van Gamefreak vermoed ik. Die kwam er ook lachend mee weg.

Yosher

25 feb 23 om 16:52

#8940‍

5886 XP | 1090 comments

Ja, wat mij betreft was dit de laatste keer dat ik van hun een game op dag 1 heb gekocht. (Tenzij het Smash is een Sakurai daarbij betrokken is want no way dat ze dat zouden verknallen.)

Echt zo zuur hoe ze deze game zo hebben verknald, ik snap ook echt niet hoe je kunt slapen als je weet dat je een game in deze staat uitbrengt. 

Maar goed, ze hebben zeker naar pokémon gekeken en gezien dat daar ook relatief weinig mensen erover zijn gevallen. De nieuwe pokémon games zijn volgens mij nog 100x erger op een technisch niveau en die gaan ook als warme broodjes over de toonbank, dus waarom zou dat niet voor ons werken, moeten ze bij Bandai Namco gedacht hebben. 

Garrus

25 feb 23 om 22:39

#8942‍

1576 XP | 287 comments

Ik heb de Tales serie nooit wat aangevonden.. saaie, zielloze games waar geen enkele passie in is gestoken. Tales of Arise, Tales of Berseria, Tales of Zestiria.. Maar wel jammer dat Bandai het niet eens kan opbrengen een remaster fatsoenlijk neer te zetten... Ze kúnnen het wel als ze echt willen (zie Ni no Kuni 1), maar hier vertikten ze het gewoon blijkbaar. Jammer.

Ribbelchips

27 feb 23 om 13:27

#8954‍

918 XP | 177 comments

Echt appels met peren vergelijken wat je doet. Ni No Kuni is ontwikkeld door Level 5 en de 'Tales of' serie wordt door een interne Namco studio ontwikkeld. Het enige dat die twee gemeenschappelijk hebben is dat ze door Bandai Namco worden uitgegeven, maar daar houdt het echt mee op.

 

De tales games die je noemt zijn ook niet echt de beste delen uit de serie trouwens. Laat staan fan-favorites als Tales of Vesperia en Symphonia. Daar kun je veel van zeggen, maar niet dat het zielloze games zijn...

 

 

Ribbelchips

27 feb 23 om 13:31

#8955‍

918 XP | 177 comments

Niet heel verrassend. Tijdens de aankondigingstrailer werd eigenlijk al duidelijk dat het er niet erg verbeterd uit zag allemaal. Je zou toch verwachten dat uitgevers ook wel gezien hebben wat er bij zo'n GTA trilogie is gebeurd en hoe schadelijk dat kan zijn?