Atelier Ryza moest altijd al een trilogie worden

De ontwikkelaars van Atelier Ryza waren altijd al van plan om een trilogie te maken. De steun van de fans maakte het mogelijk om deze trilogie te ontwikkelen. 

Het derde en laatste deel van de Atelier Ryza-serie, Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Met de release van het spel is de meest populaire Atelier-serie in de geschiedenis van de franchise tot een einde gekomen. Volgens Junzo Hosio, een ontwikkelaar van Gust, waren er altijd al plannen geweest om van de Atelier Ryza spellen een trilogie te maken. Dit zei hij in een interview met Nintendo Everything. Natuurlijk konden die drie spellen alleen worden gemaakt door middel van de steun van de fans van het eerste en tweede deel uit de Atelier Ryza-serie.

De volledige uitspraak van Junzo Hosio (vertaald):

Toen we het idee voor de Secret-serie begonnen uit te werken, wilde ik niet alleen een verhaal maken dat de groei van één hoofdpersoon volgde, maar er zo mogelijk een trilogie van maken. Dus uiteindelijk is het geworden wat we vanaf het begin voor ogen hadden. Maar of het daadwerkelijk een tweedelige serie werd of door zou gaan als een trilogie was iets waar we pas over dachten te beslissen na het zien van de reacties van de spelers op het spel, dus het is echt dankzij de steun van de fans dat we Ryza’s uiteindelijke verhaal konden laten zien.

 

Artwork van Atelier Ryza 3, dat uitgesteld is tot maart 2023

Als Atelier Ryza 1 en 2 niet goed hadden verkocht, was er misschien geen derde deel van de serie geweest. Het is mooi om te zien dat er genoeg fans waren van de eerste twee Atelier Ryza-spellen. Vanwege het support van de fans kon Gust het verhaal van de Atelier Ryza-serie vertellen zoals het bedrijf vanaf het begin voor ogen had.

Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Ik beloonde het spel met een 8.9 in mijn review.

Ben jij al voor een lange tijd fan van de Atelier Ryza-serie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Ubisoft toch niet aanwezig op E3 2023

2

Nieuws Ubisoft toch niet aanwezig op E3 2023

28-03-2023

3

Erik

Aonuma toont morgen 10 minuten Zelda: Tears Of The Kingdom

9

Nieuws Aonuma toont morgen 10 minuten Zelda: Tears Of The Kingdom

27-03-2023

7

Dennis

Reageer als eerste!