Animal Crossing: New Horizons krijgt uitgebreide gratis update op 5 november

  • Nieuws

  • 15 okt 21 om 17:15

  • Kitty

  • 2

In de Animal Crossing: New Horizons direct werd vandaag werd alles getoond dat je kunt verwachten op de gratis update, die op vijf november gaat verschijnen.  

Zoals verwacht opent Brewster zijn café The Roost in het museum. Zoals vanouds kun je een ontspannende kop koffie bij hem drinken voor slechts 200 bells. Ook heb je kans dat je andere eilandbewoners tegen het lijf loopt, zoals Isabelle. Met amiibo en amiibo-kaarten kun je personages uitnodigen om gezellig met je rond te komen hangen. Sommige personages nemen dan meteen nog wat vrienden mee. Zo zagen we in de Direct dat Mabel meteen haar twee zussen meeneemt. Samen koffie drinken kun je ook doen met vrienden en bekenden via de online multiplayer.

Op boottocht met Kapp’n

Een ander nieuw terugkerend personage is Kapp’n, de kapitein. Zijn boot tref je vanaf nu aan bij de steiger van je eiland. Onder het genot van een serenade wordt je (voor 1000 Nook-miles) naar een mysterieus eiland gebracht, dat net als de Nookmiles-eilanden telkens anders kan uitzien. Ditmaal kun je ook eilanden aantreffen waar het een ander seizoen of een ander tijdstip van de dag is. Ook groeien er zeldzame bloemen en planten.

Harv’s eiland wordt gezelliger!

Harv’s foto-eiland wordt ook flink uitgebreid. Zijn oude vriendin Harriet is terug, net als meerdere bekenden. Die komen langzaam maar zeker beschikbaar wanneer je bells doneert op het nieuwe stuk eiland. Steeds meer winkeltjes openen: bij Reese en Cyrus kun je straks meubels laten aanpassen waarvan je dat zelf niet kunt. Bij Harriet kun je één van de elf nieuwe haarstijlen laten aanmeten, en bij Katrina kun je je toekomst laten verstellen. We zagen zelfs (stok)oud-burgemeester Tortimer langskomen!

Koken, groenten verbouwen… en Gyroids verbouwen?

Er komen gewassen beschikbaar die je zelf kunt verbouwen op je eiland. Zo zijn er tomaten, tarwe, suikerriet, aardappels en wortels. Ook de al beschikbare pompoenen kun je straks gebruiken in je eigengemaakte gerechten. Alle gerechten kun je zelf maken via DIY’s en opeten!

Ook kun je straks delen van Gyroids opgraven. Door deze vervolgens te ‘planten’ op je eiland groeit er een volledige Gyroid uit. Deze hebben allemaal een apart uiterlijk en een eigen geluidje, waarmee je je eigen symfonie kunt maken of je zet een plaatje op op de achtergrond en maakt een heel orkest. Op dagen nadat het heeft geregend, vind je meer Gyroid-stukken op je eiland.

Eerstepersoonsperspectief met de nieuwe Pro Camera-app

Je camera wordt ook verbeterd: je kunt nu schakelen naar een eerstepersoonsperspectief, waarmee je je over het eiland kunt verplaatsen. Eilandbewoners en -bezoekers die je zien aankomen, reageren door meteen te poseren. Door je camera op een tripod te plaatsen, kun je zelf ook met ze op de foto.

Groepsactiviteiten en voorzieningen op je eiland

Er kwam ook nog een reeks korte, maar niet onbelangrijke, updates langs:

  • De Nook Inc. app krijgt ook een nieuwe update. Je kan deelnemen aan een groep-activiteit ‘group stretching’.  Allerlei eilandbewoners komen bij elkaar op de plaza om met z’n allen een goed te rekken en te strekken. Ook Isabelle en Brewster kunnen meedoen! Als speler kun je met knoppen- of beweegbesturing op de maat meedoen met de bewegingen. Ook op andermans eilanden kun je deelnemen aan het plezier.
  • Via de nieuwe ‘island ordinances’ zijn er nieuwe verordeningen die je op je eiland kunt doen gelden. Eén daarvan kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je eilandbewoners vroeger opstaan, zodat je er in de ochtend meteen actief tegenaan kunt.
  • De opslagruimte voor je huis kan nu in stappen uitgebreid worden van 2400 naar 5000 meubelstukken.
  • Ook zijn er nieuwe exterieurs beschikbaar voor je huis.
  • Je kan nieuwe meubels kopen voor op je eiland met Nook Miles. Een paar van de hoogtepunten zijn een pinautomaat om snel geld op te nemen op andere plekken en een opslaghok dat verbonden is met het inventaris in je huis.
  • Nieuwe items en plaatsingsopties zijn er voor plafondlampen, maar ook rekjes die je aan je plafond hangt.
  • Je (zelfontworpen) patronen kun je met een Pro Decorating Licence direct als kleding dragen of gebruiken als behang of vloer in je huis.
  • Er komen elf nieuwe uitdrukkingen aan, zoals ‘wave goodbye’, ‘bouncing to music’ en ‘stretching’.
  • Via ‘island life 101’ via je telefoon worden alle speeltips verzameld, zodat je die altijd terug kunt lezen.
  • Er komen nieuwe hekken beschikbaar, waarvan een paar ook kunnen worden aangepast qua kleur. Voorbeelden waren bamboe-hekken, bevroren hekken en houten balken.
  • Het maximaal aantal bruggen en inclines op je eiland wordt verhoogd van acht naar tien per soort.
  • Je kan nu ook ladders maken die je permanent kunt plaatsen bij kliffen. Zo kan iedereen makkelijk klimmen en afdalen.
  • K.K. Slider krijgt twaalf nieuwe nummers, waaronder K.K. Break en K.K. Polka. Een nieuw meubelstuk om ze mee te beluisteren is een ouderwets muziekdoosje.
  • Smalle gangetjes tussen voorwerpen in waar je normaal niet kunt lopen, kun je nu wel bewandelen door er zijwaarts langs te schuifelen.
  • Het sociale leven wordt weer iets beter: je buren kunnen je uitnodigen om bij hun op bezoek te komen, of ze komen gezellig langswippen op een moment dat je thuis bent

Deze gehele update 2.0 komt gratis naar Animal Crossing New Horizons op 5 november. Dit is de laatste gratis update voor het spel. Daarnaast werd er ook nog uitgebreide betaalde DLC aangekondigd, nieuwe amiibo-kaarten én een speciale Nintendo Switch Online-bundel. Wat vond je van de hele direct? Laat het weten in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Speculatie: hoge prijs NSO-uitbreiding komt door licentiekosten

7

Nieuws Speculatie: hoge prijs NSO-uitbreiding komt door licentiekosten

15-10-2021

1

Mitch

Happy Home Paradise is de eerste betaalde uitbreiding voor Animal Crossing New Horizons

1

Nieuws Happy Home Paradise is de eerste betaalde uitbreiding voor Animal Crossing New Horizons

15-10-2021

5

Willem

Discussieer met ons mee! 2

Waliwal

15 okt 21 om 17:19

#2013‍

360 XP | 67 comments

Had allemaal in de basegame moeten zitten. Toch leuk dat ze het er nog in stoppen. Denk alleen niet dat ik de game nog op ga starten.

 

 

Tamadachi

5 nov 21 om 11:25

#2381‍

5167 XP | 640 comments

Wauw, ik ben echt onder de indruk van de enorme hoeveel content van deze 2.0 update waarbij dingen zoals een Shopping Island en Boats Tours voor mij hoogtepunten zijn!