Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp komt uit op 21 april

  • Nieuws

  • 9 feb 23 om 01:27

  • Rik

  • 4

In de Nintendo Direct van 8 februari heeft Nintendo bekend gemaakt dat Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp uitkomt op 21 april voor de Nintendo Switch.

Hiermee komt een einde aan de veelbewogen voorgeschiedenis van de game. De remake van beide Advance Wars-games op de GBA had eigenlijk al eind 2021 uit moeten komen. De strategische oorlogsgame werd in eerste instantie uitgesteld naar 2022 om het team van WayForward tijd te geven de laatste puntjes op de i te zetten. Vanwege het uitbreken van de Russisch-Oekraïense oorlog zag Nintendo echter af van de release in 2022. Een van de fictieve landen uit de game is namelijk gebaseerd op (Sovjet) Rusland. Nintendo vond het ongepast om de game zo dicht op de Russische invasie uit te brengen. Hoewel er nog altijd geen vrede is gesloten tussen Oekraïne en Rusland, brengt Nintendo de game nu toch uit.

Bekijk de trailer voor Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp hieronder:

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp komt uit op 21 april 2023 voor de Nintendo Switch.

Ga jij aan de slag met Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Nieuwe Emblems & verhaal-uitbreiding voor Fire Emblem Engage

0

Nieuws Nieuwe Emblems & verhaal-uitbreiding voor Fire Emblem Engage

09-02-2023

3

Rik

Bayonetta Origins screenshot Avalon Forest

0

Nieuws Nieuwe trailer voor Bayonetta Origins

09-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

9 feb 23 om 12:34

#8662‍

5886 XP | 1090 comments

Kon toch ook niet anders inmiddels. Leek me echt sterk dat ze deze zouden annuleren of nog veel verder zouden uitstellen.

Vraag me wel af of ze deze animaties hebben gemaakt in de extra tijd die ze hebben gekregen, gezien we daar voorheen weinig van hadden gezien. En zo nee, dan vraag ik me af wat ze dan WEL hebben gedaan in die tussentijd met deze game. 

Rik

9 feb 23 om 13:06

#8672‍

4694 XP | 668 comments

Ze hebben er helemaal niks mee gedaan in de tussentijd. De game was al volledig af. Er was vorig jaar minstens één persoon die de game per ongeluk toch op de geannuleerde releasedatum kon spelen en dat was gewoon het volledige spel. 

Ik vermoed dat dit simpelweg beelden van het openingsfilmpje zijn.

Martijn

9 feb 23 om 13:31

#8674‍

3554 XP | 413 comments

Die animatiestijl vind ik erg leuk! Overweeg deze eigenlijk wel te gaan halen, als hij dan eindelijk daar is. Kan Nintendo 'm nu mooi inzetten om de releaselijst voor april wat aan te vullen.

Wel fijn dat hij er nu toch komt. Ondertussen is de oorlog in de Oekraïne eigenlijk niet eens voorbij, al is dit meer cartoony videogame-geweld. Op zich hadden ze 'm best vorig jaar al kunnen uitbrengen, maar het is een begrijpelijke beredenering met alles wat er in de wereld speelt. Lijkt me helemaal geen offensieve game. Wel onrustige tijden waarin bijna alles verkeerd opgevat kan worden.

Maar mooi: niet geannuleerd en op komst voor binnenkort. Is dat mysterie ook weer opgelost.   

Tamadachi

10 feb 23 om 11:51

#8723‍

5155 XP | 640 comments

Er waren natuurlijk vooraf door analyses in de éshop al tekenen dat Nintendo deze remake van de eerste twee Advance Wars niet was vergeten maar fijn om te horen dat nu deze oorlogsgame nu bijna een jaar later eindelijk na lang wachten gaat uitkomen!