Wederom duiken beelden op van geannuleerde Kirby-game op GameCube

  • Media

  • 31-05-2022 08:37

  • Erik

0

Er zijn zeldzame beelden verschenen van Kirby for Nintendo GameCube, een geannuleerde Kirby-titel. Het gaat om een clip van tien seconden, geschoten op een evenement.

In de clip, geüpload op YouTube door Foulowe56, verslaat Kirby vijanden in een 2D-omgeving. Het is gehuld in een grafisch jasje dat doet denken aan Super Smash Bros. Melee. Hij verandert ook even in zijn karakteristieke steen-power-up. Ook zien we heel kort het ‘speciale’ element uit de titel: het opstapelen van vier Kirby’s.

Begin dit jaar zijn er ook al goed bewaarde beelden van de game verschenen.

Kirby for Nintendo GameCube was ooit in 2004 aangekondigd als een follow-up voor Kirby 64: The Crystal Shards (die recentelijk op NSO is uitgebracht). Nintendo toonde de titel op diverse evenementen, zoals de E3 van dat jaar, maar bracht de game vervolgens nooit uit. Het zou een game worden die zowel in de multiplayer als singleplayer gespeeld zou worden (link naar Iwata Asks).

Uiteindelijk is ‘ie stilletjes gecanceld. Het zou tot 2011 duren voor er weer een Kirby verscheen op een hoofdconsole: Kirby’s Return to Dream Land voor de Wii.

In 2022 is Kirby sterker terug dan ooit: HAL Laboratory bracht de eerste 3D-platformer van het personage uit; Kirby en de Vergeten Wereld. Onze Kitty vond dit misschien wel Kirby’s beste avontuur ooit.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!